Aardbei-choco cupcakes
Wie er dol op is chocolade-aardbeien kan dit recept zéker waarderen!
De smaak van de friszoete aardbei in combinatie met de pure chocolade is naar mijn mening goddelijk ^^ Het recept voor de cupcakes is van Rudolph, maar met een eigen twist.
De melk heb ik vervangen door chocolademelk en de suiker door rietsuiker wat het toch nét weer een vollere smaak geeft.
Ingrediënten
❀ 140 g bloem
❀ 50 g donker cacaopoeder
❀ 1 el bakpoeder
❀ 220 g rietsuiker
❀ 1 mespuntje zout
❀ 1 ei
❀ 180 ml chocolademelk
❀ 60 ml zonnebloemolie
Aardbeiencrème (grote hoeveelheid, maar ik vries het in)
❀ 500 gr. roomboter ❀ 1 blikje gecondenseerde melk
❀ 4 el aardbeienjam of gepureerde aardbeien
❀ roze kleurstof
Extra
❀ Cupcaketray en papiertjes
❀ Spuitzak
❀ Twist nozzle spuitmondje (of een spuitmondje naar wens)
Bereiding
Cupcakes
Verwarm de oven voor op 180 ºC boven- en onderwamte
Zeef de bloem, cacaopoeder en bakpoeder boven een kom en meng vervolgens met een garde de suiker en het zout erdoor
Mix in een aparte kom het ei met de chocolademelk en zonnebloemolie
Voeg beide mengsels bij elkaar en mix ze kor tot een glad beslag
Mix het beslag vervolgens nog 10 seconden op hoge stand. Zet de cupcakevormpjes in de cupcaketray en vul ze met het beslag
Bak de cupcakes in ongeveer 25 minuten gaar en laat daarna de cupcakes afkoelen.
Aardbeiencrème
Klop de boter zacht en romig
Voeg de gecondenseerde melk toe en mix dit zo'n 2 minuten tot een egaal mengsel
Voeg de aardbeien jam of puree toe evenals de roze kleurstof
Meng door elkaar en laat 5 minuutjes koelen in de koelkast
Opbouw
Doe de aardbeiencrème in een spuitzak met het spuitmondje erin
Spuit de cupcakes op met een mooie toef
Decoreer naar wens
Comentários