top of page
Zoeken
Foto van schrijverCarrera Vroegop

Aardbei-choco cupcakes

Wie er dol op is chocolade-aardbeien kan dit recept zéker waarderen!

De smaak van de friszoete aardbei in combinatie met de pure chocolade is naar mijn mening goddelijk ^^ Het recept voor de cupcakes is van Rudolph, maar met een eigen twist.

De melk heb ik vervangen door chocolademelk en de suiker door rietsuiker wat het toch nét weer een vollere smaak geeft.


Ingrediënten

❀ 140 g bloem

❀ 50 g donker cacaopoeder

❀ 1 el bakpoeder

❀ 220 g rietsuiker

❀ 1 mespuntje zout

❀ 1 ei

❀ 180 ml chocolademelk

❀ 60 ml zonnebloemolie


Aardbeiencrème (grote hoeveelheid, maar ik vries het in)

❀ 500 gr. roomboter ❀ 1 blikje gecondenseerde melk

❀ 4 el aardbeienjam of gepureerde aardbeien

❀ roze kleurstof


Extra

❀ Cupcaketray en papiertjes

❀ Spuitzak

Twist nozzle spuitmondje (of een spuitmondje naar wens)


Bereiding

Cupcakes

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC boven- en onderwamte

  2. Zeef de bloem, cacaopoeder en bakpoeder boven een kom en meng vervolgens met een garde de suiker en het zout erdoor

  3. Mix in een aparte kom het ei met de chocolademelk en zonnebloemolie

  4. Voeg beide mengsels bij elkaar en mix ze kor tot een glad beslag

  5. Mix het beslag vervolgens nog 10 seconden op hoge stand. Zet de cupcakevormpjes in de cupcaketray en vul ze met het beslag

  6. Bak de cupcakes in ongeveer 25 minuten gaar en laat daarna de cupcakes afkoelen.

Aardbeiencrème

  1. Klop de boter zacht en romig

  2. Voeg de gecondenseerde melk toe en mix dit zo'n 2 minuten tot een egaal mengsel

  3. Voeg de aardbeien jam of puree toe evenals de roze kleurstof

  4. Meng door elkaar en laat 5 minuutjes koelen in de koelkast

Opbouw

  1. Doe de aardbeiencrème in een spuitzak met het spuitmondje erin

  2. Spuit de cupcakes op met een mooie toef

  3. Decoreer naar wens

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page