Alfajores
Ingrediënten:
❀150 g boter
❀ 190 g maïzena
❀ 2 eidooiers
❀ 100 g poedersuiker
❀ 0,5 citroen (rasp)
❀ 1 tl vanille-extract
❀ 150 g bloem
❀ 1 blikje/potje dulche de leche
Bereiding:
Meng de boter met de poedersuiker.
Voeg nu de rasp van limoen, vanille en de eidooiers toe.
Kneed de maïzena en de bloem erdoor tot een stevig deeg
Laat het deeg ingepakt in plasticfolie +/- 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C boven en onderwarmte.
Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer een halve centimeter
Steek met een koekuitsteker naar keuze de koekjes uit en leg deze op een bakplaat met bakpapier
Bak de koekjes 15 minuten in de oven
Voor de vulling heb ik kant-en-klare dulche de leche gekocht
Verdeel de dulche de leche met een lepel over de helft van de koekjes
Leg de rest van de koekjes op de dulche de leche en druk iets aan
Bestrooi de bovenkant met poedersuiker.
Comments