top of page
Zoeken

Alfajores

Foto van schrijver: Carrera VroegopCarrera Vroegop

Ingrediënten:

150 g boter

190 g maïzena

2 eidooiers

100 g poedersuiker

0,5 citroen (rasp)

1 tl vanille-extract

150 g bloem

1 blikje/potje dulche de leche


Bereiding:

  1. Meng de boter met de poedersuiker.

  2. Voeg nu de rasp van limoen, vanille en de eidooiers toe.

  3. Kneed de maïzena en de bloem erdoor tot een stevig deeg

  4. Laat het deeg ingepakt in plasticfolie +/- 30 minuten rusten in de koelkast.

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C boven en onderwarmte.

  6. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer een halve centimeter

  7. Steek met een koekuitsteker naar keuze de koekjes uit en leg deze op een bakplaat met bakpapier

  8. Bak de koekjes 15 minuten in de oven

  9. Voor de vulling heb ik kant-en-klare dulche de leche gekocht

  10. Verdeel de dulche de leche met een lepel over de helft van de koekjes

  11. Leg de rest van de koekjes op de dulche de leche en druk iets aan

  12. Bestrooi de bovenkant met poedersuiker.


10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


  • Knipsel
bottom of page