Appelroos frangipane taartjes
Wat zijn deze gebakjes toch een mooi showstuk!
Het recept voor een grote taart is van Rutger Bakt . Nu wilde ik kleine taartjes gebruiken dus heb ik hieronder het recept van Rutger gewoon aangehouden en alleen de baktijd aangepast. Zelf heb ik nog wat amandelextract toegevoegd en het leek me leuk om er mooie appelroosjes op te maken!
Ingrediënten
Deeg
❀ 175 gram bloem
❀ 75 gram witte basterdsuiker
❀ 40 gr amandelmeel
❀ 100 gr boter, op kamertemperatuur
❀ 1 ei
❀ ¼ tl zout
Vulling
❀100 gr amandelmeel
❀ 80 gr boter, op kamertemperatuur
❀ 100 gr suiker
❀ 30 gr bloem
❀ 2 eieren
❀ snuf zout
❀ ½ citroen, rasp
❀ 4 appels, geschild en in dunne plakjes
Bereiding:
Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed er een samenhangend deeg van. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C boven- en onderwarmte en vet de kleine (quiche)vormpjes in met boter.
Doe voor de vulling het amandelmeel, de boter, suiker, bloem, eieren, het zout en de citroenrasp in een kom en mix dit tot een egale massa
Kneed het deeg nog kort door en rol dit vervolgens op een licht bebloemd werkblad uit tot een dikte van 3 à 4 millimeter
Bekleed de bakvormpjes met het deeg en snijd de randen netjes af -zie foto's onderaan-
Verdeel de amandelvulling over de bodem met behulp van een spuitzak en bekleed dit vervolgens van buiten naar binnen met de appelpartjes, zodat er een roosvorm ontstaat.
Bak de taartjes in 35 minuten gaar
Comments