Appeltaart met een twist
Bijgewerkt op: 1 aug. 2021
Een appeltaart is natuurlijk altijd lekker. Maar hoe leuk is het om het standaard raster van''reepjes'' te vervangen door gedraaide strengen!
Ingrediënten:
❀ 1 ei
❀ 6 a 7 Elstar Appels (+/- 1.3 kg.)
❀ 300 gr. bloem
❀ Kaneel naar wens
❀ 220 gr. roomboter op kamertemperatuur
❀ 50 gr. kristalsuiker
❀ Snufje zout
❀ Rozijnen naar wens
❀ 150 gr. kristalsuiker
Bereiding:
Appelmengsel
Wel de rozijnen in lauw water
Schil de appels en snijd deze in blokjes
Doe de appels in een kom en voeg hierbij de 50 gram suiker en de kaneel naar wens toe
Giet de rozijnen af en doe ook deze door de vulling en meng het geheel
Deeg
Vet een bakvorm in met bakspray en bestuif met wat bloem
Voeg de bloem, boter, suiker en het zout toe en meng door elklaar
Voeg nu het ei toe en kneed het deeg tot je een mooie, compacte deegbal heb
Bewaar 1/3 deel van het deeg voor de reepjes
Rol het andere deel uit met behulp van wat bloem en een deegroller tot je een mooie plak heb die flink wat groter is als je vorm zelf. Je legt het deeg er met één armbeweging overheen en drukt het netjes aan tot boven aan de randen van de vorm
Vul de vorm met het appelmengsel
Rol de overige 1/3 van het deeg uit en zorg dat je reepjes precies de lengte van je bakvorm hebben. Draai de reepjes in een wokkelvorm en leg dit in een cirkel op de taart tot aan het midden
Bestrijk de taart met eigeel en zet in een voorverwarmde oven voor 65 minuten op 180C.
──────────────────────────────────────────────
* TIP: ik maakte de reepjes met behulp van een liniaal en een pizzasnijder
Comments