top of page
Zoeken
Foto van schrijverCarrera Vroegop

Appeltaart met een twist

Bijgewerkt op: 1 aug. 2021

Een appeltaart is natuurlijk altijd lekker. Maar hoe leuk is het om het standaard raster van''reepjes'' te vervangen door gedraaide strengen!


Ingrediënten:

❀ 1 ei

❀ 6 a 7 Elstar Appels (+/- 1.3 kg.)

❀ 300 gr. bloem

❀ Kaneel naar wens

❀ 220 gr. roomboter op kamertemperatuur

❀ 50 gr. kristalsuiker

❀ Snufje zout

❀ Rozijnen naar wens

❀ 150 gr. kristalsuiker


Bereiding:

Appelmengsel

  1. Wel de rozijnen in lauw water

  2. Schil de appels en snijd deze in blokjes

  3. Doe de appels in een kom en voeg hierbij de 50 gram suiker en de kaneel naar wens toe

  4. Giet de rozijnen af en doe ook deze door de vulling en meng het geheel

Deeg

  1. Vet een bakvorm in met bakspray en bestuif met wat bloem

  2. Voeg de bloem, boter, suiker en het zout toe en meng door elklaar

  3. Voeg nu het ei toe en kneed het deeg tot je een mooie, compacte deegbal heb

  4. Bewaar 1/3 deel van het deeg voor de reepjes

  5. Rol het andere deel uit met behulp van wat bloem en een deegroller tot je een mooie plak heb die flink wat groter is als je vorm zelf. Je legt het deeg er met één armbeweging overheen en drukt het netjes aan tot boven aan de randen van de vorm

  6. Vul de vorm met het appelmengsel

  7. Rol de overige 1/3 van het deeg uit en zorg dat je reepjes precies de lengte van je bakvorm hebben. Draai de reepjes in een wokkelvorm en leg dit in een cirkel op de taart tot aan het midden

  8. Bestrijk de taart met eigeel en zet in een voorverwarmde oven voor 65 minuten op 180C.

──────────────────────────────────────────────

* TIP: ik maakte de reepjes met behulp van een liniaal en een pizzasnijder


16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page