Marmerkoekjes
Bijgewerkt op: 1 aug. 2021
Deze heerlijke marmerkoekjes zijn super simpel en makkelijk te maken!
Het is het basisrecept voor koekjes, maar dan met elk gewenste kleurstof naar keuze.
Ingrediënten: ❀ Snufje zout ❀ 1 ei ❀ 150 gr. suiker ❀ 300 gr. bloem ❀ 225 gr. boter op kamertemperatuur
❀ Kleurstof naar keuze
Bereiding: 1. Mix de boter en de suiker tot een mooi en glad mengsel 2. Voeg het ei toe, gevolgd door het zout en de bloem 3. Kneed dit tot een samenhangende deegbal en voeg een paar druppels vloeistof toe,
{let wel op dat je de kleurstof er niet helemaal doorheen kneed anders wordt de bal volledig in de kleur van de kleurstof}
4. Wikkel de deegbal in huishoudfolie (doorzichtig) 4. Maak van de bal een dikke plak van zo'n 1 cm dik en laat deze 45 minuten rusten
in de koelkast 5. Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit, steek de vormpjes uit en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat 6. Verwarm de oven op 180C en bak deze 15 minuten, totdat ze mooi goudbruin zijn
↬ TIP: De koekjes komen er zacht uit, maar worden uiteindelijk harder.
Comments