Bitterkoekjescake [met amaretto]
Bijgewerkt op: 1 aug. 2021
Mijn moeder is dol op bitterkoekjescake. Zelf ben ik er niet zo weg van, maar het is natuurlijk wel heel leuk om je moeder blij te maken!
Ingrediënten:
❀ 150 gr. bitterkoekjes
❀ 200gr boter
❀ 200gr witte basterdsuiker
❀ 4 eieren
❀ 200gr patentbloem
❀ 50 ml amaretto
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180C boven- en onderwarmte
Verkruimel de bitterkoekjes in een kom en schenk de amaretto erbij. Laat dit zeker 10-15 minuten intrekken voor een optimale smaak. Bewaar 4 hele bitterkoekjes!
Mix de boter met de basterdsuiker op de laagste stand
Voeg een voor een de eieren toe
Spatel voorzichtig de bloem erdoor samen met de gedrenkte bitterkoekjes
Giet het beslag in een cakeblik met bakpapier
Bak de cake +/- 55-60 minuten in de oven
Haal de cake nog niet direct uit de vorm en laat wat afkoelen in de vorm
Haal de cake na 10 minuten uit de vorm en hij is klaar om te presenteren!
Comments