top of page
Zoeken
Foto van schrijverCarrera Vroegop

Bitterzoete tartelettes

Bijgewerkt op: 1 aug. 2021

Ingrediënten:

Tartelettes (6 stuks): Vulling:

❀ 120 gram bloem ❀ 200 gr suiker

❀ 60 gram boter ❀ 1 pakje vanillesuiker

❀ 2 eetlepels cacao ❀ 250 gr boter

❀ 1 eidooier ❀ 3 eieren

❀ 30 gram poedersuiker ❀ 1 pakje vanillepudding (poeder!)

❀ 1 el koud water ❀ 500 gr kwark.


Bereiding:

Tartelettes:

  1. Meng de bloem met de cacao, poedersuiker en koude boter

  2. Voeg de eidooier en het water toe en meng snel tot een soepel deeg

  3. Verpak in vershoudfolie en laat minstens een half uur rusten in de koelkast.

  4. Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte

  5. Vet de vormpjes in en vul deze met een laag van het deeg

  6. Prik de bodem in met een vork

  7. Bak de tartelettes 10 minuten in de oven en laat afkoelen

Vulling:

  1. Mix de boter met de suiker en vanillesuiker

  2. Voeg dan de eieren toe en het pakje pudding

  3. Voeg nu ook de kwark toe en meng tot een glad mengsel

  4. Vul de vormpjes met de vulling en laat +/- 1 uur opstijven in de koelkast


2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page