Bitterzoete tartelettes
Bijgewerkt op: 1 aug. 2021
Ingrediënten:
Tartelettes (6 stuks): Vulling:
❀ 120 gram bloem ❀ 200 gr suiker
❀ 60 gram boter ❀ 1 pakje vanillesuiker
❀ 2 eetlepels cacao ❀ 250 gr boter
❀ 1 eidooier ❀ 3 eieren
❀ 30 gram poedersuiker ❀ 1 pakje vanillepudding (poeder!)
❀ 1 el koud water ❀ 500 gr kwark.
Bereiding:
Tartelettes:
Meng de bloem met de cacao, poedersuiker en koude boter
Voeg de eidooier en het water toe en meng snel tot een soepel deeg
Verpak in vershoudfolie en laat minstens een half uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte
Vet de vormpjes in en vul deze met een laag van het deeg
Prik de bodem in met een vork
Bak de tartelettes 10 minuten in de oven en laat afkoelen
Vulling:
Mix de boter met de suiker en vanillesuiker
Voeg dan de eieren toe en het pakje pudding
Voeg nu ook de kwark toe en meng tot een glad mengsel
Vul de vormpjes met de vulling en laat +/- 1 uur opstijven in de koelkast
Comentários