Bolus
Bijgewerkt op: 1 aug. 2021
Het origineel ⋆ een Zeeuwse bolus ⋆ is een zoet koffiebroodje dat oorspronkelijk afkomstig is uit de provincie Zeeland.
Ingrediënten:
Deeg Suikermengsel
❀ 110 ml water ❀ Kaneel naar wens
❀ 8 g kristalsuiker ❀ 125 g Bruine basterdsuiker
❀ 15 g gezouten boter
❀ 5 g zout
❀ 25 g gist (+/-3,5 zakje van Dr, Oetker)
❀ 250 g bloem
❀ 25 ml volle melk
❀❀ Klein beetje ei
* De kans dat dit recept mislukt is bijna onmogelijk!
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 225 ºC.
2.Meng alle ingrediënten behalve de boter. Kneed zo'n 5 a 8 minuten met de hand
3. Voeg de laatste 5 minuten de boter toe en kneed goed door.
4. Verdeel het deeg gelijke bolletjes en laat circa 20 minuten rusten.
5. Rol vervolgens elk bolletje deeg uit tot een streng van zo'n 30 cm (korter of langer kan natuurlijk).
6. Meng de basterdsuiker met het kaneelpoeder in een ovenschaal.
7. Bestrijk de streng met een beetje water en rol het deeg door het suikermengsel. Draai er een bolus van.
8. Verdeel de bolussen over een met bakpapier belegde bakplaat.
9. Laat de bolussen nog even 5 minuten rijzen en bak de bolussen in 7 minuten af. Als de bolussen gebakken zijn, leg ze dan direct omgekeerd op een grote schaal en laat goed afkoelen.
Comentários