top of page
Zoeken
Foto van schrijverCarrera Vroegop

Blondies (basisrecept)

Eigenlijk is een blondie niets anders dan de lichte variant van de brownie.

Zelf vind ik een brownie lekkerder, omdat deze door het cacaopoeder toch een wat intensere smaak heeft!


Ben jij team brownie of blondie :-)?

- wist je dat je ze hier ook kan bestellen-


Ingrediënten:

❀ 160 gr bloem

❀ 115 gr roomboter (deze wordt gesmolten, dus kamertemperatuur is overbodig!)

❀ 1 tl vanille-extract ❀ 2 eieren ❀ 220 gr witte chocolade ❀ 70 gr kristalsuiker

❀ Snufje zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175C boven- en onderwarmte en bekleed een vorm met bakpapier

  2. Smelt de boter samen met de witte chocolade in de magnetron. Gebruik een interval van 30 seconden en roer dan even om te kijken hoever je chocolade is Als de chocolade gesmolten is laat je deze goed afkoelen

  3. Klop in een andere kom de eieren samen met de suiker tot zachte pieken

  4. Voeg het vanille-extract toe samen met het zout

  5. Voeg het chocolade-botermengsel samen met het fluffy eimengsel

  6. Zeef de bloem erboven en mix alles goed door elkaar

  7. Bak de blondies voor 20 a 25 minuten

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page