Blondies (basisrecept)
Eigenlijk is een blondie niets anders dan de lichte variant van de brownie.
Zelf vind ik een brownie lekkerder, omdat deze door het cacaopoeder toch een wat intensere smaak heeft!
Ben jij team brownie of blondie :-)?
- wist je dat je ze hier ook kan bestellen-
Ingrediënten:
❀ 160 gr bloem
❀ 115 gr roomboter (deze wordt gesmolten, dus kamertemperatuur is overbodig!)
❀ 1 tl vanille-extract ❀ 2 eieren ❀ 220 gr witte chocolade ❀ 70 gr kristalsuiker
❀ Snufje zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175C boven- en onderwarmte en bekleed een vorm met bakpapier
Smelt de boter samen met de witte chocolade in de magnetron. Gebruik een interval van 30 seconden en roer dan even om te kijken hoever je chocolade is Als de chocolade gesmolten is laat je deze goed afkoelen
Klop in een andere kom de eieren samen met de suiker tot zachte pieken
Voeg het vanille-extract toe samen met het zout
Voeg het chocolade-botermengsel samen met het fluffy eimengsel
Zeef de bloem erboven en mix alles goed door elkaar
Bak de blondies voor 20 a 25 minuten
Comments