Blueberry-Cinnamon Muffins
Mensen verwarren een muffin vaak met een cupcake. Terwijl het 2 verschillende dingen zijn. Een cupcake is kleiner en mooi plat, terwijl een muffin het liefst zo bol mogelijk moet zijn. Blauwe bessen muffins zijn van zichzelf al heerlijk, maar ik heb er toch net even een twist van kaneel en rietsuiker aan toegevoegd. Zo zijn ze extra lekker met een vleugje herfst :)
Ingrediënten:
Droge
❀ 285 gram bloem
❀ 125 gram rietsuiker
❀ 1 tl kaneel
❀ 1 tl bakpoeder
❀ 1 snufje zout
Natte
❀ 2 eieren
❀ 100 ml zonnebloemolie
❀ 270 ml melk (je kan ook eventueel karnemelk gebruiken!)
❀ 100 gram blauwe bessen (aantal bessen apart houden voor garnering)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200C boven- en onderwarmte
Doe alle droge ingrediënten bij elkaar in een kom en meng dit met een garde kort door elkaar
Doe in een andere kom de natte ingrediënten behalve de blauwe bessen. Roer dit ook met de garde even kort door elkaar.
Voeg de inhoud van beide kommen samen en voeg de blauwe bessen toe
Spatel de bessen erdoor en meng alles goed door elkaar tot je een samenhangend beslag krijgt
Neem een muffintray die je bekleed met cupcakepapiertjes. Of kies voor wat harde 'cups', zoals bij mij op de foto. Dan is een muffintray niet nodig en kan je ze gewoon op de bakplaat zetten.
Verdeel het beslag met behulp van een ijslepel over de vormpjes tot ze bijna helemaal vol zitten
Strooi de achtergehouden blauwe bessen er overheen
Bak de muffins in 20-25 minuten mooi gaar en goudbruin (check dit even met een satéprikker!).
Eet smakelijk!
Yorumlar