top of page
Zoeken
Foto van schrijverCarrera Vroegop

Bosvruchtenslof

Bijgewerkt op: 1 aug. 2021

Een heerlijke, zoetzure lekkernij met diverse bosvruchten, jummie!


Ingrediënten slof: Glanslaag:

150 gr. ongezouten roomboter (of margarine) ❀ 100 ml water

7 gr. bakpoeder ❀ 100 gr. kristalsuiker

150 gr. [witte] bastard suiker ❀ 150 gr. bosvruchtenjam

Half eitje ❀ 3 blaadjes gelatine

175 gr. bloem


Banketbakkersroom: Topping:

Paar druppels vanille-extract ❀ 150 ml. slagroom

1 el bloem ❀ Blauwe bessen

250 ml melk ❀ Aardbeien

2 eidooiers ❀ Aalbessen

35 g suiker ❀ Bramen

paarse kleurstof (of rood gemixt met blauw)


Bereiding:


Banketbakkersroom 1. Bewaar een klein beetje melk en breng in een pan de rest van de melk met de vanilledruppels en de helft van de suiker aan de kook.

2. Roer de eidooiers met het scheutje koude melk en de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Schenk het eidooiermengsel in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook, zet het vuur laag en laat een paar minuutjes doorkoken. Laat de banketbakkersroom afkoelen op kamertemperatuur en meng daarna de kleurstof er doorheen.

Sloffendeeg 3. Verwarm de oven voor op 180 ºC (hetelucht).

4. Meng de bloem met daarbij de boter, bakpoeder, suiker en het ei.

5. Kneed dit tot een mooi soepel deeg.

6. Verdeel het deeg in de [ovale] taartvorm op een met bakpapier beklede bakplaat.

7. Bak in +/- 20 a 25 minuten goudbruin en gaar.

Glanslaag 8. Vul een bakje met koud water en week hier de gelatine in

9. Breng het water met de suiker aan de kook tot de suiker is opgelost.

10. Haal de pan van het vuur en voeg dan de jam toe.

11. Voeg de geweekte blaadjes gelatine toe en roer goed door.

Topping 12. Klop de slagroom op en meng dit met de banketbakkersroom.

13. Smeer dit mengsel royaal over de slof uit.

14. Decoreer met het mooie fruit naar eigen creativiteit

15. Laat met een kwastje de glanslaag op het fruit druppelen







20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page