top of page
Zoeken
Foto van schrijverCarrera Vroegop

Broodje bapao (rund)

Bijgewerkt op: 1 aug. 2021

Mijn man en ik zijn dol op broodjes bapao.

Helaas komt er bij de supermarkt niet echt heel veel variatie kijken, dus heb ik besloten om ze zelf een keer te proberen...en met succes!


Ingrediënten:

Deeg:

❀ 500 gram bapaomeel*

❀ 320 ml lauw/warm water

❀ 1 zakje gedroogde gist (7 gr.)

❀ 1 el olijfolie

❀ 7 gram zout: dit lijkt heel veel, maar dit proef je zeker niet terug!

❀ 2 tl suiker


Vulling:

❀ 500 gr rundergehakt

❀ 2 sjalotten gesnipperd

❀ 2 el sojasaus

❀ 1 el ketjap manis

❀ 1 teen knoflook

❀ 1 tl gemberpoeder

❀ Sambal naar wens: ik gebruik 3 goede theelepels

❀ zout en peper


Extra:

❀ Stoommandje


Bereiding:

  1. Meng alle ingrediënten voor het deeg door elkaar en kneed hier een mooi deeg van. Ik heb het zelf in een staande mixer met deeghaken gedaan en dan voor zo'n 8 minuten.

  2. Maak er een mooie samenhangende deegbal van en laat deze circa 1 uur rijzen in een licht bebloemde kom en dek de kom af met een theedoek**

Nu kunnen we beginnen met de vulling 😋!

  1. Verhit wat olie in de pan en fruit als eerst de knoflook en ui kort aan

  2. Bak het gehakt 3 minuten en voeg dan de rest van de smaakmakers toe

  3. Bak het vervolgens nog 4 minuten goed door op medium hoog vuur

En weer terug naar het deeg:

  1. Maak van de deegbal 12 kleine balletjes van ongeveer 70 gram

  2. Maak elk deegballetje plat (niet te dun!) en schep er een goeie lepel vulling in

  3. Maak de randen een klein beetje nat, dit is als het ware je 'lijm' en vouw de ene kant over de andere kant en leg met de gevouwen kant naar onderen en laat nog eens 45 minuten rijzen

  4. Breng een pan water aan de kook en zet het stoommandje hier bovenop

  5. Er kunnen 6 bapao's tegelijk in, maar let wel op dat je ze er met een bakpapiertje onder inleg

  6. Stoom ze ongeveer 8 a 10 minuutjes en smullen maar!

* Bapaomeel kan je halen bij de toko. Mocht je dit niet hebben dan kun je het vervangen door bloem. Echter wordt de structuur dan wel iets anders, maar zeker niet minder lekker!

** Het deeg is redelijk plakkerig, dus schrik daar niet van en voeg vooral geen extra meel toe



29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page