top of page
Zoeken
Foto van schrijverCarrera Vroegop

Cakepops (basisrecept)

Bijgewerkt op: 12 okt. 2021

Cakepops zijn eigenlijk een mengsel van cake met een (boter)crème erdoor en dan samen gekneed tot een mooi geheel


Ingrediënten:

Cake

❀ 120 gr zachte roomboter

❀ 120 gr zelfrijzend bakmeel

❀ 85 gram suiker

❀ 1 zakje vanillesuiker

❀ 1 tl vanille-extract

❀ 1 appel naar keuze

❀ 2 eieren

❀ snufje zout


Botercrème *

❀ 500 gr zachte boter

❀ 1 blikje gecondenseerde melk


Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte

  2. Doe de boter en (vanille)suiker en het extract in een kom en mix ze tot een egaal mengsel

  3. Voeg de eieren toe en het zelfrijzend bakmeel toe en mix het tot een mooi en glad mengsel

  4. Snijd de appel in fijne blokjes en dep ze droog met wat keukenpapier en spatel ze door het romige beslag

  5. Vet een vorm in en giet hier het beslag in

  6. Bak de cake in ongeveer 50-55 min gaar

  7. Laat volledig afkoelen en haal hem uit de vorm

  8. Scheur 3/4 van de cake in stukken en verkruimel het (Ja het klinkt bizar, maar het moet toch ツ..of je koopt een kant-en-klare cakemix natuurlijk!) Het andere 1/4 deel kan je heel laten en nog lekker van genieten!

  9. Maak de botercrème door de gecondenseerde melk toe te voegen aan de boter en dit goed te mengen

  10. Doe wat van de botercrème door het 3/4 cakemengsel totdat je een stevige massa heb

  11. Rol er flinke balletjes van en prik ze op een hard rietje, ijsstokje of lollystokje

  12. Laat dit minstens een uur of 2 in de vriezer hard worden

  13. Voor dit recept heb ik ze gedecoreerd met fondant, eetbare glitterverf en sprinkles

* Dit is voor een grote hoeveelheid botercreme, maar wat je niet gebruikt kan je prima een paar maanden invriezen!

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page