Cakepops (basisrecept)
Bijgewerkt op: 12 okt. 2021
Cakepops zijn eigenlijk een mengsel van cake met een (boter)crème erdoor en dan samen gekneed tot een mooi geheel
Ingrediënten:
Cake
❀ 120 gr zachte roomboter
❀ 120 gr zelfrijzend bakmeel
❀ 85 gram suiker
❀ 1 zakje vanillesuiker
❀ 1 tl vanille-extract
❀ 1 appel naar keuze
❀ 2 eieren
❀ snufje zout
Botercrème *
❀ 500 gr zachte boter
❀ 1 blikje gecondenseerde melk
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte
Doe de boter en (vanille)suiker en het extract in een kom en mix ze tot een egaal mengsel
Voeg de eieren toe en het zelfrijzend bakmeel toe en mix het tot een mooi en glad mengsel
Snijd de appel in fijne blokjes en dep ze droog met wat keukenpapier en spatel ze door het romige beslag
Vet een vorm in en giet hier het beslag in
Bak de cake in ongeveer 50-55 min gaar
Laat volledig afkoelen en haal hem uit de vorm
Scheur 3/4 van de cake in stukken en verkruimel het (Ja het klinkt bizar, maar het moet toch ツ..of je koopt een kant-en-klare cakemix natuurlijk!) Het andere 1/4 deel kan je heel laten en nog lekker van genieten!
Maak de botercrème door de gecondenseerde melk toe te voegen aan de boter en dit goed te mengen
Doe wat van de botercrème door het 3/4 cakemengsel totdat je een stevige massa heb
Rol er flinke balletjes van en prik ze op een hard rietje, ijsstokje of lollystokje
Laat dit minstens een uur of 2 in de vriezer hard worden
Voor dit recept heb ik ze gedecoreerd met fondant, eetbare glitterverf en sprinkles
* Dit is voor een grote hoeveelheid botercreme, maar wat je niet gebruikt kan je prima een paar maanden invriezen!
Comments