top of page
Zoeken
Foto van schrijverCarrera Vroegop

Cakesicles (basisrecept)

Bijgewerkt op: 12 okt. 2021

Cakesicles/cakepops zijn eigenlijk een mengsel van cake met een (boter)crème erdoor en dan samen gekneed tot een mooi geheel. Daarna wordt het in de speciale vorm gedrukt en gedipt in chocolade.


Ingrediënten:

Brownies

❀ 130 gr. ruwe rietsuiker

❀ 2 eieren

❀ 1 el pannenkoekenstroop

❀ 95 gr. lichtbruine basterdsuiker

❀ 2 tl amandel-extract

❀ 100 gr. bloem

❀ 60 gr. ongezouten roomboter

❀ 30 gr. cacaopoeder

❀ 1,5 tl bakpoeder

❀ 120 gr. chocolade

❀ 20 gr. hazelnoten


Botercrème *

❀ 500 gr zachte boter

❀ 1 blikje gecondenseerde melk


Chocoladedip

❀ 200 gr. rode decomelts** (dit is gekleurde chocolade)

❀ 1 cocktailprikker rode kleurstof


Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180C boven- en onderwarmte

  2. Doe de stroop, boter, chocolade en suikers in een pannetje op laag vuur

  3. Klop de eieren met het amandelextract in een kom

  4. Voeg het chocolademengsel toe aan de eieren en mix dit op lage snelheid tot een mooi, samenhangend mengsel.

  5. Zeef de bloem, bakpoeder en cacaopoeder en voeg deze ook toe en mix tot de ingrediënten goed gemengd zijn en je geen 'korrels' meer voelt

  6. Spatel de hazelnoten er doorheen

  7. Giet het beslag in een met bakpapier beklede vorm en spreid gelijkmatig uit.

  8. Bak de brownie in 20-25 gaar en laat de brownie volledig afkoelen in de vorm voor je deze verwijderd

  9. Verkruimel de brownie (Ja het klinkt bizar, maar het moet toch ツ..of je koopt een kant-en-klare mix natuurlijk!)

  10. Maak de botercrème door de gecondenseerde melk toe te voegen aan de boter en dit goed te mengen

  11. Doe wat van de botercrème door het 3/4 cakemengsel totdat je een stevige massa heb

  12. Smelt de decomelts (in de magnetron) met korte tussenposes -zo kan je goed peilen wanneer de chocolade de juiste consistentie heeft-

  13. Vul de speciale vorm met een deel van de decomelts totdat de gehele vorm bedekt is met een laagje chocolade en pak ook de gehele hoogte van de zijkanten mee

  14. Steek de ijsstokjes erin tot aan het midden

  15. Laat de decomelts even goed 'uitlekken' door de vorm op zijn kop te houden en laat dit minstens 10 minuten in de koelkast hard worden

  16. Vul nu de vormpjes met het cakemengsel tot deze bedenkt is, maar laat een halve centimeter aan de zijkanten rondom over voor de bovenste laag decomelts

  17. Laat dit ook weer 10 minuten koud worden in de koelkast

  18. Doe er nog een laag decomelts overheen zodat de cake mooi afgedicht zit

  19. Laat dit ongeveer 20 minuten hard worden in de koelkast

  20. Haal de cakesicles uit de vorm en decoreer eventueel naar wens

* Dit is voor een grote hoeveelheid botercreme, maar wat je niet gebruikt kan je prima een paar maanden invriezen!

** Je kunt natuurlijk ook witte chocolade au-bain-marie smelten en kleuren met kleurstof

Zorg wel dat je de chocolade dan even tempereert anders kan de chocoladelaag breken

65 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page