top of page
Foto van schrijverCarrera Vroegop

Carrot cake met creamcheese frosting

Bijgewerkt op: 1 aug. 2021

Bij de blokker had ik een nieuwe vorm gehaald en die wilde ik gelijk testen ;-)

Toevallig had ik nog wortels, dus toen werd het een carrot cakeđŸ„•


Ingrediënten:

Cake Topping

❀ 200 gr bloem ❀ 100 gr poedersuiker

❀ 50 gr rozijnen (gewelt) ❀ 25 gr roomboter

❀ 6 tl bakpoeder* ❀ 150 gr roomkaas/monchou

❀ 3 eieren

❀ 300 gram geraspte wortel

❀ 2 el koekkruiden

❀ Rasp van een limoen of citroen

❀ Pecannoten fijngehakt (+/- 50 gr)

❀ 275 gr bruine basterdsuiker (licht of donker)

❀ 1 tl zout

❀ 175 ml zonnebloemolie


Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180C boven- en onderwarmte

  2. Meng eerst de eieren, olie, zout, citrusrasp en de basterdsuiker met een mixer door elkaar voor ongeveer 2 minuten

  3. Roer (dus niet meer met de mixer!) de koekkruiden, bloem en bakpoeder doorheen

  4. Roer als laatst de rozijnen, wortels en pecannoten er doorheen

  5. Vet een vorm in met bakspray of boter en giet het beslag erin

  6. Bak de cake gaar in ongeveer 50-55 minuten en controleer met een satéprikker of hij gaar is. Anders zet je hem nog een aantal minuten terug in de oven

  7. Laat de cake goed afkoelen voordat de topping er bovenop komt. Anders wordt helaas de topping te vloeibaar en dat is natuurlijk zonde van je werk ツ

  8. Meng alle ingrediënten voor de topping door elkaar totdat er een gladde massa ontstaat. Ik heb nog oranje kleurstof toegevoegd als extra..

  9. Smeer de topping met beleid op de cake en laat ongeveer 10 minuten afkoelen in de koelkast


29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page