Carrot cake met creamcheese frosting
Bijgewerkt op: 1 aug. 2021
Bij de blokker had ik een nieuwe vorm gehaald en die wilde ik gelijk testen ;-)
Toevallig had ik nog wortels, dus toen werd het een carrot cakeđ„
Ingrediënten:
Cake Topping
â 200 gr bloem â 100 gr poedersuiker
â 50 gr rozijnen (gewelt) â 25 gr roomboter
â 6 tl bakpoeder* â 150 gr roomkaas/monchou
â 3 eieren
â 300 gram geraspte wortel
â 2 el koekkruiden
â Rasp van een limoen of citroen
â Pecannoten fijngehakt (+/- 50 gr)
â 275 gr bruine basterdsuiker (licht of donker)
â 1 tl zout
â 175 ml zonnebloemolie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180C boven- en onderwarmte
Meng eerst de eieren, olie, zout, citrusrasp en de basterdsuiker met een mixer door elkaar voor ongeveer 2 minuten
Roer (dus niet meer met de mixer!) de koekkruiden, bloem en bakpoeder doorheen
Roer als laatst de rozijnen, wortels en pecannoten er doorheen
Vet een vorm in met bakspray of boter en giet het beslag erin
Bak de cake gaar in ongeveer 50-55 minuten en controleer met een satéprikker of hij gaar is. Anders zet je hem nog een aantal minuten terug in de oven
Laat de cake goed afkoelen voordat de topping er bovenop komt. Anders wordt helaas de topping te vloeibaar en dat is natuurlijk zonde van je werk ă
Meng alle ingrediënten voor de topping door elkaar totdat er een gladde massa ontstaat. Ik heb nog oranje kleurstof toegevoegd als extra..
Smeer de topping met beleid op de cake en laat ongeveer 10 minuten afkoelen in de koelkast
Comments