top of page
Zoeken

Chocolate Chip Cake

Foto van schrijver: Carrera VroegopCarrera Vroegop

Een smeuïge chocoladecake mét chocolatechips...mmm dat is het beste van twee werelden.

Totaal niet moeilijk om te maken en erg lekker!


Ingrediënten:

❀ 150 gr bloem

❀ 150 gr suiker

❀ 150 gr roomboter

❀ 30 ml zonnebloemolie

❀ 50 gr cacaopoeder

❀ 3 eieren

❀ 2 tl bakpoeder

❀ Snufje zout

❀ 100 gr chocolate chips


Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C boven- en onderwarmte en vet een (cake)vorm in

  2. Voeg de suiker, boter en het zout toe in een kom en mix dit mooi romig

  3. Voeg de eieren, bloem en het bakpoeder toe

  4. Meng de olie met het cacaopoeder

  5. Voeg de chocolate chips toe en spatel deze door het beslag (zorg dat je er een paar bewaard)

  6. Giet het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad en top deze af met nog wat chocolate chips

  7. Bak de cake in 1 uur gaar* en laat volledig afkoelen

  8. Haal de cake uit de vorm en druk er de overgebleven chocolatechips in

*Elke oven is anders, dus het kan zomaar zijn dat hij wat langer moet!





5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Alfajores

Alfajores

Comments


  • Knipsel
bottom of page