Chocolate Chip Cake
Een smeuïge chocoladecake mét chocolatechips...mmm dat is het beste van twee werelden.
Totaal niet moeilijk om te maken en erg lekker!
Ingrediënten:
❀ 150 gr bloem
❀ 150 gr suiker
❀ 150 gr roomboter
❀ 30 ml zonnebloemolie
❀ 50 gr cacaopoeder
❀ 3 eieren
❀ 2 tl bakpoeder
❀ Snufje zout
❀ 100 gr chocolate chips
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 °C boven- en onderwarmte en vet een (cake)vorm in
Voeg de suiker, boter en het zout toe in een kom en mix dit mooi romig
Voeg de eieren, bloem en het bakpoeder toe
Meng de olie met het cacaopoeder
Voeg de chocolate chips toe en spatel deze door het beslag (zorg dat je er een paar bewaard)
Giet het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad en top deze af met nog wat chocolate chips
Bak de cake in 1 uur gaar* en laat volledig afkoelen
Haal de cake uit de vorm en druk er de overgebleven chocolatechips in
*Elke oven is anders, dus het kan zomaar zijn dat hij wat langer moet!
Kommentare