Chocolate Chip Cookies
Bijgewerkt op: 1 aug. 2021
Koekjes...chocolade...hemels!
Meer uitleg is er niet nodig (althans op het recept na :-). Dit recept is van Rutger bakt met een kleine twist!
Ingrediënten:
❀ 140 gr boter op kamertemperatuur
❀ 110 gr suiker
❀ 100 gr donkerbruine basterdsuiker
❀ 2 tl amandel-extract
❀ Flinke snuf zout
❀ 1 ei
❀ 210 gr bloem
❀ 1 tl baking soda
❀ 200 gr chocolate chips
Bereiding:
Doe de boter, suiker, basterdsuiker, het amandel-extract en zout in een kom
Mix dit tot een romig en luchtig geheel.
Voeg het ei toe
Voeg de bloem en baking soda toe aan het botermengsel en kneed door elkaar.
Spatel als laatst de chocoladestukjes er doorheen
Maak van het deeg een rol met een doorsnede van 4 centimeter en verpak hem in plasticfolie
Laat het deeg minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 °C boven- en onderwarmte en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Maak even grote bolletjes en leg deze op de bakplat
Bak de koekjes in 15 minuten goudbruin
Comments