top of page
Zoeken
Foto van schrijverCarrera Vroegop

Citrus curd

Een heerlijke frisse vulling van citroen, maar dan nét even anders en met toevoeging van limoen en sinaasappel! Erg lekker in in een trifle, als vulling of om gewoon uit te lepelen..


Ingrediënten:

❀ 1 citroen (rasp)

❀ 1 perssinaasappel(rasp)

❀ 1 limoen (rasp)

❀ sap van 1 citroen (+/-40 ml)

❀ sap van 1 limoen (+/- 40 ml)

❀ sap van 1 sinaasappel (+/- 40 ml)

❀ 120 gram gezouten roomboter

❀ 2 eieren

❀ 200 gram kristalsuiker


Bereiding:

  1. Rasp de citroen, limoen en sinaasappel en pers ze daarna uit

  2. Doe alle rasp, de suiker en boter vervolgens in een kom en verwerk dit au bain marie tot alles gesmolten is

  3. Voeg vervolgens de sappen toe en roer dit goed door het mengsel

  4. Voeg nu de eieren toe

  5. Blijf rustig roeren en heb vooral geduld terwijl de citrus curd steeds dikker wordt Om een tijdsindicatie te geven; dit duurt minstens 15 minuten

  6. Giet de citrus curd in een koude schaal of op een diep bord Bij het afkoelen wordt de curd namelijk nog dikker








1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page