Citrus curd
Een heerlijke frisse vulling van citroen, maar dan nét even anders en met toevoeging van limoen en sinaasappel! Erg lekker in in een trifle, als vulling of om gewoon uit te lepelen..
Ingrediënten:
❀ 1 citroen (rasp)
❀ 1 perssinaasappel(rasp)
❀ 1 limoen (rasp)
❀ sap van 1 citroen (+/-40 ml)
❀ sap van 1 limoen (+/- 40 ml)
❀ sap van 1 sinaasappel (+/- 40 ml)
❀ 120 gram gezouten roomboter
❀ 2 eieren
❀ 200 gram kristalsuiker
Bereiding:
Rasp de citroen, limoen en sinaasappel en pers ze daarna uit
Doe alle rasp, de suiker en boter vervolgens in een kom en verwerk dit au bain marie tot alles gesmolten is
Voeg vervolgens de sappen toe en roer dit goed door het mengsel
Voeg nu de eieren toe
Blijf rustig roeren en heb vooral geduld terwijl de citrus curd steeds dikker wordt Om een tijdsindicatie te geven; dit duurt minstens 15 minuten
Giet de citrus curd in een koude schaal of op een diep bord Bij het afkoelen wordt de curd namelijk nog dikker
Comments