top of page
Zoeken
Foto van schrijverCarrera Vroegop

Sterkoeken met jam

Bijgewerkt op: 1 aug. 2021

Deze koeken, gebaseerd op het heerlijke recept van Martha Stewart is echt een aanrader!

Hieronder staat een kleine foto-impressie van hoe ik het gemaakt heb. Het recept staat onder onderstaande foto's ↴


Ingrediënten: ❀ 170 gr. roomkaas ❀ 2 eieren

❀ 113 gr. boter ❀ 300 gr. bloem

❀ 200 gr. kristalsuiker ❀ 1,5 tl. bakpoeder

❀ 1 citroen ❀ 0,5 tl. zout

Bereiding: 1. Meng de roomkaas en boter samen in een kom zo'n 1 minuut tot een mooi mengsel 2. Rasp de schil van de citroen en voeg dit samen met de suiker toe aan het mengsel en mix dit voor een goede 2 minuten. 3. Voeg 1 ei toe, totdat deze vermengd is met de rest van het mengsel 4. Voeg in een andere kom de droge ingrediënten toe (bloem, zout&bakpoeder) 5. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte en meng tot één geheel op lage snelheid 6. Scheur 2 flinke stukken huishoudfolie af en verdeel het beslag in tweeën over de folie en pak het in tot 2 vierkanten en laat 2 uur koelen in de koelkast 7. Verdeel wat bloem over 2 vellen bakpapier en over de deegroller en rol de 2 vierkanten uit tot 17,5 cm breed en 35 cm lang 8. Steek met een vierkante steker van 9x9 zoveel mogelijk vierkanten uit. Heb je deze niet? Dan kan je een liniaal en een pizzasnijder gebruiken

↬ TIP: wordt het deeg te zacht of vervormd het? Zet het dan weer in de koelkast voor 15 min.* 9. Doe een eetlepel jam (naar keuze) in het midden van de vierkanten** 10. Snijd vanuit het midden naar elke hoek en vouw telkens 1 'flapje' naar het midden toe 11. Verwarm de oven vast voor op 160C (elektrisch) of op 140C (hete lucht) 12. Klop een ei los en bestrijk de sterren met een penseel 13. Bak ze in de oven mooi goudbruin voor 15 a 20 minuten en laat daarna goed afkoelen voordat ze genuttigd worden

** De jam kan ietsjes uitlopen in oven dus vouw ze strak en gebruik niet te veel jam

** Een leuke variatietip is om de sterren op een lange satéprikker te doen!



19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page