top of page
Zoeken
Foto van schrijverCarrera Vroegop

Faultline cake (roze ombre van binnen)

Bijgewerkt op: 1 aug. 2021

Voor het eerst heb ik me ook eens gewaagd aan een 'nieuwe' trend: de faultline cake!

Dit is een biscuit gemaakt met de funcake mix, want het hoeft immers niet altijd moeilijk. Aan de binnenkant zitten 5 lagen in verschillende kleuren roze (ombre).


Hiervoor heb ik de Wilton Easy Layer gebruikt

Hij is afgesmeerd met donkergrijze mascarponeroom en versierd met eetbare metallicverf en diverse sprinkels.


Ingrediënten:

Biscuit:

❀ 250 gr funcakes biscuit deluxe

❀ 4 eieren

❀ 25 ml water

❀ (roze) kleurstof


Mascarponeroom:

❀ 500 gram mascarpone

❀ 250 ml slagroom

❀ 2 zakjes klopfix

❀ (zwarte) kleurstof


Afwerking:

❀ Eetbare verf

❀ Sprinkels


Bereiding:

  1. Mix de eieren, mis en water voor 7 minuten op de hoogste stand

  2. Verdeel de mix over de 5 bakvormen (de layers dus) en weeg dit af tot je overal een zelfde hoeveelheid heb

  3. Voeg per vorm de kleurstof toe en roer dit goed. Begin met de lichtste tint en eindig met de donkerste tint. Zo krijg je het mooie ombre effect!

  4. Bak ze tegelijk in een voorverwarmde oven (175C boven-en onderwarmte/160C hetelucht) voor zo'n 20 minuten. Het zijn kleine lage vormen dus ze hebben minder lang nodig dan op de verpakking staat!

  5. Haal de cakes uit de vormen en laat goed afkoelen

Nu kunnen we aan de mascarponeroom beginnen👩‍🍳

  1. Klop de slagroom in een staande mixer (hand kan ook, maar is niet heel praktisch) op de hoogste stand mooi stijf

  2. Maak in een andere kom de mascarpone een beetje los en voeg deze toe wanneer de slagroom stijf is

  3. Klop het geheel kort op de laagste stand en voeg de kleurstof toe. Het hoeft alleen gemengd te zijn!

  4. Je kan de room gelijk gebruiken, maar als je hem te vloeibaar vind kan hij prima even 10 minuten in de koelkast.

Het opbouwen/afsmeren:

  1. Smeer een mooie dekkende laag room op en om de taart heen en strijk dit glad met een schraper of een paletmes

  2. Doe in het midden van de taart rondom de sprinkels naar keuze en probeer de bove en onderkant niet te raken

  3. Zet de taart daarna even voor 10 minuten in de koelkast

  4. Na het afkoelen doe je de rest van de room in een spuitzak en spuit je zigzag (en niet heel netjes hoor;-)) boven en onder de lijn met sprinkels een dikke laag room. Het mooiste is als je van die scherpe punten/hoeken heb

  5. Strijk dit voorzichtig glad met je schraper* en duw niet te hard, want dan raak je de lijn en dat is erg zonde!

  6. Zet hierna weer in de koelkast voor zeker 20 minuten

  7. Maak met de eetbare verf een mooie lijn die de rand van je afgesmeerde room volgt en doe dit zowel boven als onder de lijn!

  8. Presenteer hem leuk en je kan er direct van genieten ;-)

* Ik gebruik deze schraper van DLTS, omdat deze lekker lang en breed is


20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page