Feeststol met amandelijspijs
Bijgewerkt op: 1 aug. 2021
Ingrediënten:
❀ 50 gr bastardsuiker
❀ 2 eidooiers
❀ 500 gr bloem
❀ 100 ml melk
❀ 100 gr boter (gesmolten)
❀ 30 gr gist
❀ 300 gr rozijnen
❀ Amandelspijs (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
Bereiding:
Meng de bloem met het zout en de suiker
Voeg het ei, de gist en de gesmolten boter toe en roer de massa door elkaar
Kneed het tot een soepel deeg
Laat het deeg +/- 45 min rijzen
Week de rozijnen en meng ze door het deeg
Maak het spijs soepel en rol het op
Rol het deeg uit tot een lap en leg hier de spijsrol op
Vouw het deeg over de spijsrol en zorg dat de spijsrol volledig bedekt is
Plaats het in een ingevette vorm en laat nog eens +/- 30 min rijzen
Verwarm de oven voor op 220C boven- en onderwarmte en bak het brood in 20-25 min mooi goudbruin
コメント