top of page
Zoeken
Foto van schrijverCarrera Vroegop

Foccacia met rozemarijn en tijm

Bijgewerkt op: 1 aug. 2021

Regelmatig maak ik verse soep. Traditioneel hebben wij daar vaak een stokbrood bij, maar nu hadden ik en mijn man eens een keer zin in wat anders. Foccacia dus!

Wij hebben zelf diverse kruiden in de tuin, dus die konden hierbij natuurlijk niet ontbreken..


Ingrediënten:

❀ 1 zakje gedroogde gist

❀ 375 gram bloem

❀ 1/4 tl suiker

❀ Handje vol tijm

❀ Grof zeezout

❀ 4 el olijfolie

2 a 3 rozemarijntakjes


Bereiding:

  1. Los de gist met de suiker op in 5 el lauwwarm water

  2. Meng bloem en het zout in een kom

  3. Maak in het midden een kuiltje en schenk hierin het gistmengsel, 2 el olie en nog 150 ml lauwwarm water

  4. Kneed het mengsel met de kneedhaken van een mixer tot een samenhangend geheel

  5. Bestrijk de deegbal met olie en leg hem in een kom

  6. Dek de kom af met een vochtige doek en laat het deeg circa 1 uur rijzen tot het in volume is verdubbeld

  7. Kneed het deeg nog even door en voeg het deeg toe aan de ovenschaal/vorm (zie foto's) en laat weer 45 minuten rijzen

  8. Verwarm de oven voor op 230 graden boven- en onderwarmte

  9. Druk met de vingers wat kuiltjes in het deeg en strooi er de tijm, rozemarijn en zeezout over

  10. Bak de focaccia in 20 minuten af


4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page