Foccacia met rozemarijn en tijm
Bijgewerkt op: 1 aug. 2021
Regelmatig maak ik verse soep. Traditioneel hebben wij daar vaak een stokbrood bij, maar nu hadden ik en mijn man eens een keer zin in wat anders. Foccacia dus!
Wij hebben zelf diverse kruiden in de tuin, dus die konden hierbij natuurlijk niet ontbreken..
Ingrediënten:
❀ 1 zakje gedroogde gist
❀ 375 gram bloem
❀ 1/4 tl suiker
❀ Handje vol tijm
❀ Grof zeezout
❀ 4 el olijfolie
2 a 3 rozemarijntakjes
Bereiding:
Los de gist met de suiker op in 5 el lauwwarm water
Meng bloem en het zout in een kom
Maak in het midden een kuiltje en schenk hierin het gistmengsel, 2 el olie en nog 150 ml lauwwarm water
Kneed het mengsel met de kneedhaken van een mixer tot een samenhangend geheel
Bestrijk de deegbal met olie en leg hem in een kom
Dek de kom af met een vochtige doek en laat het deeg circa 1 uur rijzen tot het in volume is verdubbeld
Kneed het deeg nog even door en voeg het deeg toe aan de ovenschaal/vorm (zie foto's) en laat weer 45 minuten rijzen
Verwarm de oven voor op 230 graden boven- en onderwarmte
Druk met de vingers wat kuiltjes in het deeg en strooi er de tijm, rozemarijn en zeezout over
Bak de focaccia in 20 minuten af
Comments