Frambozen-custard taartjes
Bijgewerkt op: 1 aug. 2021
Jummie! Frambozen uit eigen tuin en een goede custard. Samen een verrukkelijke combinatie van zoet en -licht- zuur. Sinds wij zelf een overdosis aan frambozen in de tuin hebben en het toevallig ook nog lekker weer was besloot ik dan ook om deze taartjes te maken:
Ingrediënten: Zanddeeg: Topping:
❀ 150 g boter op kamertemperatuur ❀ Frambozen
❀ 1 ei ❀ Munt
❀ 300 g bloem
❀ 1 snufje zout
❀ 125 g suiker
❀ 3 el vanillesuiker
Custard:
❀ 4 eieren (losgeklopt)
❀ 3 tl vanille-extract
❀ 125 gr witte basterdsuiker
❀ 375 ml melk
Bereiding:
Doe alle ingrediënten voor het deeg in de mixer (of met de hand) en maak hier een mooi zanderig deegje van. De structuur moet stevig zijn, maar het moet nog wel verkruimelen. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat +/- 1 uur opstijven
Verwarm de oven voor op 180C met boven- en onderwarmte
Meng voor de custard eerst de eieren, vanille en suiker door elkaar
Breng de melk aan de kook en haal daarna van het vuur
Giet de melk bij het mengsel van eieren, vanille en suiker en blijf goed roeren, het wordt vanzelf dikker (mocht dit niet het geval zijn kan je een heel klein beetje maïzena toevoegen) en zet even kort in de koelkast tot de taartbodems gebakken en afgekoeld zijn.
Rol het zanddeeg met een deegrol uit tot een plak van ongeveer een centimeter dik.
Bekleed de vorm(pjes) met het deeg en bak ze in zo'n 15-20 minuten mooi goudbruin
Haal ze uit de vorm en laat ze volledig afkoelen
vul de taartbodems met de custard en top met de frambozen en munt
Comentarios