top of page
Zoeken
Foto van schrijverCarrera Vroegop

Frambozen-custard taartjes

Bijgewerkt op: 1 aug. 2021

Jummie! Frambozen uit eigen tuin en een goede custard. Samen een verrukkelijke combinatie van zoet en -licht- zuur. Sinds wij zelf een overdosis aan frambozen in de tuin hebben en het toevallig ook nog lekker weer was besloot ik dan ook om deze taartjes te maken:


Ingrediënten: Zanddeeg: Topping:

❀ 150 g boter op kamertemperatuur ❀ Frambozen

❀ 1 ei ❀ Munt

❀ 300 g bloem

❀ 1 snufje zout

❀ 125 g suiker

❀ 3 el vanillesuiker


Custard:

❀ 4 eieren (losgeklopt)

❀ 3 tl vanille-extract

❀ 125 gr witte basterdsuiker

❀ 375 ml melk


Bereiding:

  1. Doe alle ingrediënten voor het deeg in de mixer (of met de hand) en maak hier een mooi zanderig deegje van. De structuur moet stevig zijn, maar het moet nog wel verkruimelen. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat +/- 1 uur opstijven

  2. Verwarm de oven voor op 180C met boven- en onderwarmte

  3. Meng voor de custard eerst de eieren, vanille en suiker door elkaar

  4. Breng de melk aan de kook en haal daarna van het vuur

  5. Giet de melk bij het mengsel van eieren, vanille en suiker en blijf goed roeren, het wordt vanzelf dikker (mocht dit niet het geval zijn kan je een heel klein beetje maïzena toevoegen) en zet even kort in de koelkast tot de taartbodems gebakken en afgekoeld zijn.

  6. Rol het zanddeeg met een deegrol uit tot een plak van ongeveer een centimeter dik.

  7. Bekleed de vorm(pjes) met het deeg en bak ze in zo'n 15-20 minuten mooi goudbruin

  8. Haal ze uit de vorm en laat ze volledig afkoelen

  9. vul de taartbodems met de custard en top met de frambozen en munt





9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page