Gevuld speculaas
Bijgewerkt op: 1 aug. 2021
Sinterklaas, winter of gewoon voor de lekkere trek? Gevuld speculaas is altijd lekker ;-)
Een goede reden dus om het een keer te maken:
Ingrediënten:
❀ 130 gr donkerbruine basterdsuiker
❀ 2 el koek- en speculaaskruiden
❀ 150 gr koude roomboter
❀ 1 ei
❀ 210 g zelfrijzend bakmeel
❀ 2 el melk
❀ 1 pak amandelspijs (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
❀ Garneeramandelen
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175C boven- en onderwarmte
Doe alle ingrediënten buiten het ei en de amandelspijs om in een kom
Kneed het deeg tot een soepele bal.
Laat het deeg in huishoudfolie voor 30 min. rusten in de koelkast
Verdeel het deeg in 2 stukken
Doe de amandelspijs met 3/4 ei in een kom en kneed hier een soepel mengsel van
Rol de eerste deegbal uit tot een dikke plak en leg in een vorm
Smeer hier alle amandelspijs op
Rol nu de tweede deegbal uit tot een even grote dikke plak en leg die over de plak met amandelspijs heen en vouw de randen dicht
Bestrijk met het laatste beetje ei (1/4) het deeg en druk er de amandelen in
Bak in 40-45 minuten gaar
Comments