top of page
Zoeken
Foto van schrijverCarrera Vroegop

Gevuld speculaas

Bijgewerkt op: 1 aug. 2021

Sinterklaas, winter of gewoon voor de lekkere trek? Gevuld speculaas is altijd lekker ;-)

Een goede reden dus om het een keer te maken:


Ingrediënten:

❀ 130 gr donkerbruine basterdsuiker

❀ 2 el koek- en speculaaskruiden

❀ 150 gr koude roomboter

❀ 1 ei

❀ 210 g zelfrijzend bakmeel

❀ 2 el melk

❀ 1 pak amandelspijs (kant-en-klaar of zelfgemaakt)

❀ Garneeramandelen


Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175C boven- en onderwarmte

  2. Doe alle ingrediënten buiten het ei en de amandelspijs om in een kom

  3. Kneed het deeg tot een soepele bal.

  4. Laat het deeg in huishoudfolie voor 30 min. rusten in de koelkast

  5. Verdeel het deeg in 2 stukken

  6. Doe de amandelspijs met 3/4 ei in een kom en kneed hier een soepel mengsel van

  7. Rol de eerste deegbal uit tot een dikke plak en leg in een vorm

  8. Smeer hier alle amandelspijs op

  9. Rol nu de tweede deegbal uit tot een even grote dikke plak en leg die over de plak met amandelspijs heen en vouw de randen dicht

  10. Bestrijk met het laatste beetje ei (1/4) het deeg en druk er de amandelen in

  11. Bak in 40-45 minuten gaar

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page