top of page
Zoeken
Foto van schrijverCarrera Vroegop

Gingerbreadmen

Ingrediënten:

225 g bloem

1 tl zout

1 tl gingerbread kruiden

1 tl bakpoeder

100 g bruine basterdsuiker

90 g boter in klontjes

175 g stroop

100 ml. melk

1 eidooier


Bereiding:

  1. Meng de boter, eieren, suiker en stroop tot een geheel

  2. Voeg de bloem, het zout en de gingerbread kruiden toe

  3. Laat het deeg minimaal 2-3 uur rusten voordat je er koekjes uit gaat steken.

  4. Na het rusten verwarm je de oven voor op 160 °C (boven- en onderwarmte)

  5. Rol het deeg uit op een bebloemde aanrecht

  6. Steek de koekjes uit en bak deze in 10-15* af

  7. Laat de koekjes afkoelen **

* Na 10 minuten doe ik ze even checken om te bepalen of ze nog langer moeten.

Je kan beter de tijd nog verlengen dan dat je de koekjes te lang heb gedaan

** Leuk om te decoreren met glazuur of royal icing



6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page