Gingerbreadmen
Ingrediënten:
❀ 225 g bloem
❀ 1 tl zout
❀ 1 tl gingerbread kruiden
❀ 1 tl bakpoeder
❀ 100 g bruine basterdsuiker
❀ 90 g boter in klontjes
❀ 175 g stroop
❀ 100 ml. melk
❀ 1 eidooier
Bereiding:
Meng de boter, eieren, suiker en stroop tot een geheel
Voeg de bloem, het zout en de gingerbread kruiden toe
Laat het deeg minimaal 2-3 uur rusten voordat je er koekjes uit gaat steken.
Na het rusten verwarm je de oven voor op 160 °C (boven- en onderwarmte)
Rol het deeg uit op een bebloemde aanrecht
Steek de koekjes uit en bak deze in 10-15* af
Laat de koekjes afkoelen **
* Na 10 minuten doe ik ze even checken om te bepalen of ze nog langer moeten.
Je kan beter de tijd nog verlengen dan dat je de koekjes te lang heb gedaan
** Leuk om te decoreren met glazuur of royal icing
Comments