Hazelnoot-meringuekrans
Bijgewerkt op: 1 aug. 2021
Tijdens kerst zorg ik altijd voor he dessert!
Geïnspireerd door de kersteditie van Rudolph van Veen kon ik het dan ook niet laten om deze heerlijke hazelnoot-meringuekrans te maken.
Ingrediënten:
Meringue:
❀ 100 g hazelnoten
❀ 8 eiwitten
❀ 375 g suiker
Topping*
❀ 450 ml slagroom
❀ 1 zakje klopfix
❀ Hazelnootpasta (naar smaak)
❀ 50 gr. kristalsuiker
❀ 1 stervrucht
❀ Aalbessen
❀ Bramen
❀ Goudbessen
❀ Dadels
❀ Mandarijn
❀ Vijg
❀ Blauwe bes
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °C boven- en onderwarmte en rooster de hazelnoten circa 10 minuten
Laat de hazelnoten afkoelen en plet ze fijn met iets zwaars
Splits de eieren
Klop de eiwitten luchtig en voeg beetje voor beetje de suiker toe en de hazelnootpasta
Blijf doorkloppen tot er ‘stijve pieken’ ontstaan
Spatel de gehakte hazelnoten voorzichtig door het schuim.
Verwarm de oven voor op 110 °C
Schep 12 hoopjes meringue in een cirkel
Droog de krans voor circa 2 uur in de oven
Plaats de krans alvast op de serveerschaal zodat hij later niet breekt
Klop de slagroom op met de suiker en klopfix en doe het mengsel in een spuitzak en spuit diverse toefjes
Snijd alle decoratie naar wens (of laat het heel) en laat je fantasie de vrije loop!
Comments