top of page
Zoeken
Foto van schrijverCarrera Vroegop

Hazelnoot-meringuekrans

Bijgewerkt op: 1 aug. 2021

Tijdens kerst zorg ik altijd voor he dessert!

Geïnspireerd door de kersteditie van Rudolph van Veen kon ik het dan ook niet laten om deze heerlijke hazelnoot-meringuekrans te maken.


Ingrediënten:

Meringue:

100 g hazelnoten

8 eiwitten

375 g suiker


Topping*

❀ 450 ml slagroom

❀ 1 zakje klopfix

❀ Hazelnootpasta (naar smaak)

❀ 50 gr. kristalsuiker

❀ 1 stervrucht

❀ Aalbessen

❀ Bramen

❀ Goudbessen

❀ Dadels

❀ Mandarijn

❀ Vijg

❀ Blauwe bes


Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C boven- en onderwarmte en rooster de hazelnoten circa 10 minuten

  2. Laat de hazelnoten afkoelen en plet ze fijn met iets zwaars

  3. Splits de eieren

  4. Klop de eiwitten luchtig en voeg beetje voor beetje de suiker toe en de hazelnootpasta

  5. Blijf doorkloppen tot er ‘stijve pieken’ ontstaan

  6. Spatel de gehakte hazelnoten voorzichtig door het schuim.

  7. Verwarm de oven voor op 110 °C

  8. Schep 12 hoopjes meringue in een cirkel

  9. Droog de krans voor circa 2 uur in de oven

  10. Plaats de krans alvast op de serveerschaal zodat hij later niet breekt

  11. Klop de slagroom op met de suiker en klopfix en doe het mengsel in een spuitzak en spuit diverse toefjes

  12. Snijd alle decoratie naar wens (of laat het heel) en laat je fantasie de vrije loop!



15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page