top of page
Zoeken
Foto van schrijverCarrera Vroegop

Hazelnoot-taart met nougatine

Bijgewerkt op: 1 aug. 2021

Met de verjaardagen ben ik altijd in de weer met cake en gebak.

Vandaag was het de verjaardag van mijn man -wie dol is op hazelnoot-


Ingrediënten:

❀175 gram roomboter

❀175 gram witte basterdsuiker

❀ 3 grote eieren

❀ 150 gram zelfrijzend bakmeel

❀ 75 gram hazelnoten

❀ 400 ml slagroom

❀ 2 el poedersuiker

❀ Nougatine

❀ 4 el hazelnootpasta


Bereiding:

  1. Rooster de hazelnoten in de oven op 180C boven- en onderwarmte voor 8 minuten. Zet de oven niet uit, want op deze zelfde temperatuur moet de taart ook gebakken worden!!

  2. Laat de hazelnoten afkoelen en hak/sla ze fijn

  3. Klop de eieren met de basterdsuiker tot het een witte kleur krijgt

  4. Spatel het meel en 3/4 van de hazelnoten kort door elkaar heen

  5. Smelt de boter in een pannetje en meng dit er doorheen

  6. Doe het beslag in een ingevette springvorm

  7. Bak de taart voor 40 minuten mooi gaar

  8. Klop de slagroom op samen met de poedersuiker

  9. Voeg de hazelnootpasta toe en meng dit door elkaar

  10. Spatel de laatste 1/4 hazelnoten erdoor

Opbouw:

  1. Verdeel de taart in 3 delen en vul deze met de helft van de hazelnootvulling

  2. Bouw de taart weer op en smeer hem af met de andere helft van de vulling

  3. Bedek de taart volledig met de nougatine



6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page