Hazelnoot-taart met nougatine
Bijgewerkt op: 1 aug. 2021
Met de verjaardagen ben ik altijd in de weer met cake en gebak.
Vandaag was het de verjaardag van mijn man -wie dol is op hazelnoot-
Ingrediënten:
❀175 gram roomboter
❀175 gram witte basterdsuiker
❀ 3 grote eieren
❀ 150 gram zelfrijzend bakmeel
❀ 75 gram hazelnoten
❀ 400 ml slagroom
❀ 2 el poedersuiker
❀ Nougatine
❀ 4 el hazelnootpasta
Bereiding:
Rooster de hazelnoten in de oven op 180C boven- en onderwarmte voor 8 minuten. Zet de oven niet uit, want op deze zelfde temperatuur moet de taart ook gebakken worden!!
Laat de hazelnoten afkoelen en hak/sla ze fijn
Klop de eieren met de basterdsuiker tot het een witte kleur krijgt
Spatel het meel en 3/4 van de hazelnoten kort door elkaar heen
Smelt de boter in een pannetje en meng dit er doorheen
Doe het beslag in een ingevette springvorm
Bak de taart voor 40 minuten mooi gaar
Klop de slagroom op samen met de poedersuiker
Voeg de hazelnootpasta toe en meng dit door elkaar
Spatel de laatste 1/4 hazelnoten erdoor
Opbouw:
Verdeel de taart in 3 delen en vul deze met de helft van de hazelnootvulling
Bouw de taart weer op en smeer hem af met de andere helft van de vulling
Bedek de taart volledig met de nougatine
Comments