top of page
Zoeken

Homemade loempia's incl. stap voor stap vouwen!

Foto van schrijver: Carrera VroegopCarrera Vroegop

Mijn man en ik hadden zin in een frituursnack. Nu zijn wij dol op loempia's, maar die hadden we helaas niet meer. We bedachten dus om ze zelf te gaan maken en jeetje wat was dat lekker zeg! Een loempia kan je immers vullen met wat je wil, maar wij hebben deze keer de vegetarische loempia gemaakt.


Ingrediënten:

❀ 1 Winterpeen

❀ Taugé (naar wens) ❀ 6 stengels lente-ui ❀ 1 Prei

❀ Glasnoedels

Vastplakken

❀ Bloem ❀ Water


Bereiding:

  1. Verhit een (frituur)pan met olie tot deze een temperatuur heeft van 180C

  2. Schil de wortel en snijd deze in hele dunne reepjes

  3. Snijd de prij in hele dunne ringen net als de lente-ui

  4. Doe de wortel en prei in een kom en voeg hier de taugé aan toe

  5. Bereid de gladnoedels volgens de gebruiksaanwijzing en spoel deze af met koud water. Laat deze vervolgens volledig afkoelen.

  6. Voeg nu ook de gekookte noedels toe aan de kom met de groenten en mix dit door elkaar met je handen

  7. Leg een loempiavel op je aanrechtblad

  8. Pak een beetje vulling en verspreid dit in het midden van de loempiavel

  9. Nu rol je loempiavel 2x door, je pakt beide zijkanten en die vouw je naar het midden toe (over het gerolde deel heen) en vervolgens rol je de loempia door

  10. Doe wat bloem en water in een bakje (dit wordt je lijm)

  11. Plak de loempia vast met het bloemmengsel en leg de loempia's met de naad naar beneden (zie foto's)

  12. Frituur de loempia's voor 4 a 5 minuten



9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Alfajores

Alfajores

Comments


  • Knipsel
bottom of page