Cinnamon rolls
Bijgewerkt op: 1 aug. 2021
De geur van verse kaneelbroodjes in de ochtend..heerlijk!
Deze broodjes zijn gemaakt met kant-en-klaar croissantdeeg,dus extra snel. Het recept is geïnspireerd op die van Danerolles.
Ingrediënten:
❀ 60 gr. roomboter
❀ 1 blik croissantdeeg ❀ Kaneel -naar wens- ❀ Bruine bastardsuiker -naar wens- ❀ 1 eidooier
Bereiding:
1. Rol het croissantdeeg uit en maak de snijdlijnen dicht
2. Meng de boter samen met de kaneel tot een egale massa
3. Besmeer het deeg met de kaneelboter. Dit kan wat stroef gaan dus doe dit met beleid
anders kan het deeg scheuren...
4. Strooi er een royale laag bastardsuiker overheen
5. Rol het deeg weer op en snijd dit in gelijke stukken
6. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de kaneelrollen erop
7. Verwarm de oven voor op 160C (hetelucht)
8. Bestrijk de kaneelrollen met het eigeel en bak tot mooi goudbruin
⋆ ⋆ Deze broodjes zijn erg lekker met zelfgemaakt glazuur ⋆ ⋆
Komentarze