Kano's
Bijgewerkt op: 1 aug. 2021
Ingrediënten:
Deeg
❀ 300 gr bloem
❀ 225 gr boter, op kamertemperatuur
❀ rasp van ½ sinaasappel
❀ 2 tl bakpoeder
❀ 0,5 tl zout
❀ 0,5 ei
Vulling:
❀ 250 gr amandelspijs
❀ 0,5 ei
Bereiding:
Doe de boter, basterdsuiker, rasp van een sinaasappel en het zout in een kom en meng met de mixer met deeghaken door elkaar
Voeg het ei toe
Kneed de bloem en het bakpoeder erdoor
Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 190 °C boven- en onderwarmte en vet 10-12 kanovormpjes in met boter en plaats op de bakplaat
Meng het amandelspijs met het halve ei tot een smeerbaar spijs.
Kneed het deeg kort door en rol het op een licht bebloemd werkblad uit
Steek met de kanovorm het deeg uit
Bekleed alle vormpjes tot halverwege met het deeg en druk dit goed aan. Verdeel het amandelspijs over de vormpjes
Rol een extra plakje deeg uit en maak hier de verhoogde rand van (zie foto's)
Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en druk per kano 1 amandel op de bovenkant
Bak de kano's in 25 minuten goudbruin en gaar
Comments