top of page
Zoeken
Foto van schrijverCarrera Vroegop

Kano's

Bijgewerkt op: 1 aug. 2021

Ingrediënten:

Deeg

❀ 300 gr bloem

❀ 225 gr boter, op kamertemperatuur

❀ rasp van ½ sinaasappel

❀ 2 tl bakpoeder

❀ 0,5 tl zout

❀ 0,5 ei


Vulling:

❀ 250 gr amandelspijs

❀ 0,5 ei


Bereiding:

  1. Doe de boter, basterdsuiker, rasp van een sinaasappel en het zout in een kom en meng met de mixer met deeghaken door elkaar

  2. Voeg het ei toe

  3. Kneed de bloem en het bakpoeder erdoor

  4. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

  5. Verwarm de oven voor op 190 °C boven- en onderwarmte en vet 10-12 kanovormpjes in met boter en plaats op de bakplaat

  6. Meng het amandelspijs met het halve ei tot een smeerbaar spijs.

  7. Kneed het deeg kort door en rol het op een licht bebloemd werkblad uit

  8. Steek met de kanovorm het deeg uit

  9. Bekleed alle vormpjes tot halverwege met het deeg en druk dit goed aan. Verdeel het amandelspijs over de vormpjes

  10. Rol een extra plakje deeg uit en maak hier de verhoogde rand van (zie foto's)

  11. Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en druk per kano 1 amandel op de bovenkant

  12. Bak de kano's in 25 minuten goudbruin en gaar



11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page