Knoopbrood
Bijgewerkt op: 1 aug. 2021
Dit was de eerste keer dat ik een brood op zo'n speciale manier gemaakt heb.
Het is even een werkje, maar als je hem eenmaal doorheb is het makkelijker dan je denkt!
Ingrediënten:
❀ 450 gram bloem
❀ 50 gram amandelmeel
❀ 1 tl zout
❀ 5 el vloeibare honing
❀ 275 ml lauwwarme volle melk
❀ 60 gram ongezouten roomboter
❀ 1 zakje gedroogde gist
❀ 1 ei
Bereiding:
Doe alle ingrediënten in een kom van de mixer en kneed met de deeghaken tot een samenhangend deeg
Vet een kom in met wat zonnebloemolie en doe deegbol hierin
Laat het deeg ongeveer 75 minuten rijzen op een warme plek.
Verdeel het deeg in twee even grote stukken en verdeel beide stukken weer in drie gelijke stukken zodat je zes deegjes hebt
Maak er bolletjes van
Bestuif een werkvlak met bloem en laat de bollen 10 minuten bolrijzen zoals dat heet.
Rol de bolletjes tot strengels van +/- 60 cm
Vlecht het brood, zoals hieronder aangegeven
Kluts het ei met wat melk en bestrijk het knoopbrood hiermee
Laat nog een uur rijzen.
Verwarm de oven ondertussen voor op 200C
Bak het brood op een met bakpapier beklede bakplaat eerst 15 minuten op 200C op boven- en onderwarmte
Verlaag de temperatuur naar 150 graden en bak nog een 15 tot 20 minuten
Comentarios