Mango panna cotta
Laatst maakte ik al tropische flappen, maar om in die sfeer te blijven kon een tropische panna cotta natuurlijk ook niet ontbrekenッ
Het is simpel, makkelijk en lekker, maar het moet wel minstens 2 uurtjes opstijven.
Ingrediënten:
❀ 1 rijpe mango ❀ 325 gr. (magere kwark) ❀ 50 gr. kristalsuiker
❀ 5 blaadjes gelatine ❀ 10 gr. vanillesuiker ❀ 1 el. vanille-extract
Bereiding:
Leg de blaadjes gelatine in een kom met koud water en laat deze een minuut of 5 a 10 weken
Snijd de mango in kleine blokjes en zet apart
Doe de slagroom met beide suikers in een steelpannetje en ze deze op laag vuur
Roer dit met een garde door totdat de suiker volledig opgelost is
Voeg nu de (uitgeknepen) blaadjes gelatine toe en meng met een garde tot deze volledig opgelost is
Voeg het gelatinemengsel samen met de kwark en het vanille-extract en meng dit goed door
Doe de helft van de stukjes mango door het kwarkmengsel en bewaar de rest voor decoratie
Schenk de panna cotta in leuke glaasjes en laat het minstens een uur of 2 opstijven in de koelkast
Decoreer de panna cotta na het opstijven met de overgebleven stukjes mango
Comments