Marmercake
Bijgewerkt op: 1 aug. 2021
Een cake met heerlijke vanillesmaak en chocolade!
Ingrediënten:
❀ 200 gram zachte boter
❀ 200 gram kristalsuiker
❀ 2 theelepels vanille extract
❀ 3 grote eieren
❀ 250 gram bloem
❀ 4 theelepels bakpoeder
❀ 50 ml volle melk
❀ 3 theelepels cacaopoeder
Bereiding:
Verwarm de over voor op180 °C boven- en onderwarmte
Klop in een kom de boter, 180 gram van de suiker en het vanille-extract licht en luchtig
Klop er één voor één de eieren door
Zeef de bloem en het bakpoeder erdoor, en schep alles met 2 eetlepels melk door elkaar
Schep tweederde van het mengsel in het blik
Zeef boven het overgebleven beslag de cacao en schep die er met de rest van de suiker en melk door
Schep dit chocolademengsel ook in het blik, en trek een vork door beide lagen om het marmer effect te creëren
Bak de cake in +/- 60 minuten gaar
Haal de cake uit het blik en laat hem op een rooster afkoelen
Comments