top of page
Zoeken
Foto van schrijverCarrera Vroegop

Mokka-Hazelnoot taart

Bijgewerkt op: 1 aug. 2021


Bij een verjaardag hoort gebak! Deze taart is gemaakt op verzoek en de wensen van mijn vriend. Hij koos de smaken en de ''look''. Uiteindelijk is het deze verrassend lekkere taart geworden met als basis een biscuit met een vulling van mokka-botercrème, afgesmeerd met hazelnootcrème en afgetopt met nougatine -nootjes.


Ik gebruikte voor deze taart de -nooit falende- Funcakes mix. Het verschilt per grootte van je bakvorm hoeveel mix, eieren en water je nodig heb. Dit staat op de achterkant van elke mix. Zo ook de bereidingswijze.

Benodigheden:

❀ Palet/glaceermes

❀ Spuitzak met spuitmondje naar wens

❀ Bakblik

❀ Taartzaag/broodmes

❀ Kommen

❀ Mixer


Ingrediënten:

Biscuitmix

❀ 5 eieren

❀ 33 ml. water

Mokka botercrème

❀ 1 kopje espresso

❀ 100 gr. boter

❀ 280 gr. poedersuiker


Hazelnootcrème

❀ 225 gr. roomboter (kamertemperatuur)

❀ 400 gr. poedersuiker

❀ 180 gr. nutella

❀ 125 ml. melk

*Bereidingswijze onder de foto's*




Bereidingswijze:

Biscuitmix

1. Vet een bakblik in met bakspray of vloeibare boter

2. Verwarm de oven voor op 160C hetelucht

3. Meng de mix, eieren en het water in een schone kom voor zo'n 8 minuten op de hoogste stand

4. Mix daarna op de laagste stand nog 3 minuten na

5. Giet het mengsel in de vorm en bak in 35-40 gaar

6. Laat de taart goed afkoelen op een rooster

↬ Tip: het beslag is goed als het de structuur van Marshmellow heeft.

↬ Tip: vul de bakvorm voor 2/3 met het mengsel want het gaat enorm rijzen!


Mokka botercrème

1. Klop de boter zacht, voeg de poedersuiker en koude koffie toe en klop het tot een mokka botercrème. Klop het mengsel luchtig op de hoogste stand gedurende 3 minuten.

↬ Tip: is het mengsel te zacht, laat het dan +/-15 min. goed afkoelen in de koelkast


Hazelnootcrème

1. Mix op de laagste snelheid de melk, poedersuiker en het zout tot een egale massa.

2. Voeg beetje bij beetje de roomboter toe.

3. Voeg de hazelnootpasta toe en mix het geheel in 5-7 minuten op de hoogste snelheid tot een gladde en zachte crème.

↬ Tip: is het mengsel te zacht, laat het dan +/-20 min. goed afkoelen in de koelkast


Taart opbouwen:

ლ Snijd de taart in 3 gelijke delen met een taartzaag en leg de lagen naast elkaar.

ლ Bestrijk de taartlagen met de mokka botercrème m.b.v. een glaceer/paletmes

ლ Stapel de lagen weer op

ლ Schep een flinke hoeveelheid hazelnootcrème bovenop en besmeer de hele taart ermee.

tot de biscuit niet meer zichtbaar is. De laag mag best dik zijn.

ლ Plak met behulp van een draaiplateau de nougatinenootjes rondom naar wens.

Bestrooi de bovenkant ook met de nootjes

ლ Vul een spuitzak met één van beide crèmes en spuit met een spuitmond mooie toeven

Tip: steek satéprikkers in elk gesneden laag van de taart, zodat je precies weet hoe ze op elkaar gestapeld waren!

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page