Noten-fudge brownie
Deze brownie is absoluut mijn favoriet! Er zitten zoveel lekkere dingen in; denk bijvoorbeeld aan karamel, pistachenoten, pecannoten én grof zeezout.
De binnenkant heeft de structuur van fudge wat ik zelf net wat lekkerder vind als de standaard 'binnenkant'.
Ingrediënten:
● 100 gr bloem
● 50 gr cacaopoeder
● 210 gr boter
● 100 gr pure chocolade
● 25 gr ruwe rietsuiker (heb je dit niet dan gebruik je gewoon 25 gr extra kristalsuiker)
● 25 gr donkerbruine basterdsuiker
● 280 gr kristalsuiker
● 1 theelepel grof zeezout
● 2 eieren + 1 eidooier
● 1 el Karamel
● 50 gr pecannoten
● 50 gr pistachenoten
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 °C boven- en onderwarmte en vet een vierkante bakvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier
Doe de boter met de chocolade en de karamel in een hittebestendige kom en smelt deze au bain-marie of in de magnetron
Klop de twee eieren en de eidooier met de suiker en het grof zeezout luchtig op
Meng met een spatel het chocolademengsel door het eiermengsel tot je een mooi geheel heb
Meng daarna de bloem met het cacaopoeder en de pistachenoten erdoor
Giet het beslag in de bakvorm en top deze met wat resterende pistachenootjes en de pecannoten en werk af met grof zeezout
Bak de brownies in ongeveer 35 minuten gaar. Let wel; elke oven is natuurlijk anders! Ik doe zelf liever iets te kort bakken, zodat ik de tijd nog kan verlengen. Het zou zonde zijn als ze te droog worden!
Laat de brownies volledig afkoelen in de vorm voordat je deze transporteert naar een schaal/plank of bord
Comments