Oranje tompoucetaart
Bijgewerkt op: 1 aug. 2021
Waarom de standaard tompouce als het ook in taartvorm kan? ;-)
En om in de kleuren van Koningsdag te blijven heb ik gekozen voor een oranje banketbakkersroom....heerlijk!
Ingrediënten:
Tompouce: Glazuur:
❀ 1 recept Banketbakkersroom ❀ Water
❀ Oranje kleurgel ❀ Poedersuiker ❀ 250 gr. bladerdeeg* ❀ 350 ml slagroom
❀ Klopfix ( 1zakje)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C boven- en onderwarmte
Rol het bladerdeeg uit en leg dit met bakpapier op de bakplaat
Maak met je taartvorm een lichte afdruk op het bladerdeeg en snijd 2 plakken uit het deeg
Prik het bladerdeeg in met een vork, zodat tijdens het bakken de bladerdeeg niet op bol gaat staan en mooi laag blijft
Bak het bladerdeeg 8 minuten. Verlaag de oventemperatuur naar 180 °C en leg iets stevigs op de bladerdeegplakken, zodat het deeg mooi laag en plat blijft!
Bak het deeg met de versteviging erop nog 15 minuten tot het mooi goudbruin is.
Verwijder de versteviging en laat de plak goed afkoelen
Klop de gemaakte banketbakkersroom los en vul de spuitzak
Spuit de banketbakkersroom over de plak gebakken bladerdeeg
Klop de slagroom met de suiker en klopfix stijf en doe deze ook in een spuitzak
Verdeel de slagroom over de banketbakkersroom
Leg de andere bladerdeegplak bovenop
Meng wat water met oranje kleurstof en poedersuiker en maak het glazuur tot de gewenste dikte en strijk dit uit op de bovenste plak
* Je kan een rol bladerdeeg halen of van deze diepvriesplakjes bladerdeeg. Kies je voor de diepvriesbladerdeeg plakken zorg dan dat je de plakjes aan elkaar maakt/rolt, zodat je genoeg oppervlakte heb om je taart(vorm) uit te snijden!
Commentaires