Oreobrownie 3 laags
Brownies zijn zooo lekker! Je kan er eindeloos mee variëren en steeds weer nieuwe dingen proberen. Zo heb ik een oreocrème from scratch gemaakt en deze bovenop de brownies gesmeerd. Dat was al heerlijk, maar met ook nog een een laag chocoladeganache was dit toch wel dé ultieme brownievariant...yum!
Ingredienten:
Brownie
Oreocrème
❀ 225 gram poedersuiker
❀ 150 gram roomboter -kamertemperatuur-
❀ 200 gr fijngemalen oreo's + wat losse extra oreo's
❀ 30 ml oatsmelk of volle melk
❀ 1 theelepel vanille-extract
Ganache (1:1)
❀ 200 gr pure chocolade
❀ 200 gr slagroom
Bereiding:
Bereid de brownie volgens het basisrecept, maar druk wel voordat de brownie de oven ingaat een aantal oreokoekjes op het beslag
Klop voor de oreocrème als eerst de boter los tot dit een romige massa is
Voeg vervolgens de poedersuiker toe* en mix dit door elkaar
Voeg het vanille-extract toe aan de 30 ml melk en voeg het mengsel vervolgens toe aan de botermix
Als alles goed gemixt is voeg je de gemalen oreo's toe. Deze kun je er doorheen spatelen of gewoon er doorheen mixen met een staande of handmixer
Doe de oreocrème in een spuitzak zonder spuitmondje en spuit dit over de bovenkant van de inmiddels gebakken en afgekoelde brownie en smeer dit uit met een paletmesje tot je een mooie egale laag heb
Zet vervolgens de brownie even 5 minuten in de koelkast, zodat de crème bovenop wat kouder wordt
Voor de ganache breng je de slagroom zachtjes aan de kook
Haal de pan van het vuur en giet het mengsel over de kom met chocolade
Laat de chocolade smelten en roer vervolgens met een garde tot een egale massa.
Giet de ganache over de brownie en zet vervolgens nog een half uur terug in de koelkast
Snijd nadat de brownie uit de koelkast komt de brownie in 12 royale stukken
Comments