top of page
Zoeken
Foto van schrijverCarrera Vroegop

Oreobrownie 3 laags

Brownies zijn zooo lekker! Je kan er eindeloos mee variëren en steeds weer nieuwe dingen proberen. Zo heb ik een oreocrème from scratch gemaakt en deze bovenop de brownies gesmeerd. Dat was al heerlijk, maar met ook nog een een laag chocoladeganache was dit toch wel dé ultieme brownievariant...yum!


Ingredienten:

Brownie


Oreocrème

❀ 225 gram poedersuiker

❀ 150 gram roomboter -kamertemperatuur-

❀ 200 gr fijngemalen oreo's + wat losse extra oreo's

❀ 30 ml oatsmelk of volle melk

❀ 1 theelepel vanille-extract


Ganache (1:1)

❀ 200 gr pure chocolade

❀ 200 gr slagroom

Bereiding:

  1. Bereid de brownie volgens het basisrecept, maar druk wel voordat de brownie de oven ingaat een aantal oreokoekjes op het beslag

  2. Klop voor de oreocrème als eerst de boter los tot dit een romige massa is

  3. Voeg vervolgens de poedersuiker toe* en mix dit door elkaar

  4. Voeg het vanille-extract toe aan de 30 ml melk en voeg het mengsel vervolgens toe aan de botermix

  5. Als alles goed gemixt is voeg je de gemalen oreo's toe. Deze kun je er doorheen spatelen of gewoon er doorheen mixen met een staande of handmixer

  6. Doe de oreocrème in een spuitzak zonder spuitmondje en spuit dit over de bovenkant van de inmiddels gebakken en afgekoelde brownie en smeer dit uit met een paletmesje tot je een mooie egale laag heb

  7. Zet vervolgens de brownie even 5 minuten in de koelkast, zodat de crème bovenop wat kouder wordt

  8. Voor de ganache breng je de slagroom zachtjes aan de kook

  9. Haal de pan van het vuur en giet het mengsel over de kom met chocolade

  10. Laat de chocolade smelten en roer vervolgens met een garde tot een egale massa.

  11. Giet de ganache over de brownie en zet vervolgens nog een half uur terug in de koelkast

  12. Snijd nadat de brownie uit de koelkast komt de brownie in 12 royale stukken

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page