Heerlijke brosse paaskoeken
Bijgewerkt op: 1 aug. 2021
Pasen...de tijd van paaseitjes, dragee-eitjes, advocaat en natuurlijk paaskoeken!
Het zijn koeken met een karamel-notentopping en met advocaat en dragee-eitjes.
Ingrediënten:
Koeken: Topping karamel-noten: Topping advocaat:
❀ 200 gr bloem ❀ Gemengde notenmix* ❀ Advocaat (kant-en-klaar)
❀ 100 gr donkerbruine basterdsuiker ❀ Dessertsaus karamel ❀ Dragee-eitjes
❀ 150 g koude boter
❀ 1 eidooier
Bereiding:
Koek:
Verwarm de oven voor op 200C boven-en onderwarmte
Meng alle ingrediënten tot een mooi (bros) deeg
Zet het deeg voor +/- 30 minuten in de koelkast
Rol het deeg uit en steek de (paas)vormen uit
Bak de koeken af in 15 a 20 minuten en laat ze afkoelen
Topping karamel-noten:
Smeer wat van de dessertsaus over de paaskoeken
Meng de noten samen met de dessertsaus karamel tot één geheel
Verdeel het mengsel over de paaskoeken
Topping advocaat:
Verdeel de advocaat over de paaskoeken en decoreer de koeken naar wens! Zelf heb ik dragee-eitjes gebruikt en chocolade
* Ik heb bewust geen hoeveelheden neergezet, want het is puur op gevoel en de een wilt het misschien net wat zoeter als de ander. Dit is dus geheel naar wens!
Comments