top of page
Zoeken
Foto van schrijverCarrera Vroegop

Heerlijke brosse paaskoeken

Bijgewerkt op: 1 aug. 2021

Pasen...de tijd van paaseitjes, dragee-eitjes, advocaat en natuurlijk paaskoeken!

Het zijn koeken met een karamel-notentopping en met advocaat en dragee-eitjes.


Ingrediënten:

Koeken: Topping karamel-noten: Topping advocaat:

❀ 200 gr bloem ❀ Gemengde notenmix* ❀ Advocaat (kant-en-klaar)

❀ 100 gr donkerbruine basterdsuiker ❀ Dessertsaus karamel ❀ Dragee-eitjes

❀ 150 g koude boter

❀ 1 eidooier


Bereiding:

Koek:

  1. Verwarm de oven voor op 200C boven-en onderwarmte

  2. Meng alle ingrediënten tot een mooi (bros) deeg

  3. Zet het deeg voor +/- 30 minuten in de koelkast

  4. Rol het deeg uit en steek de (paas)vormen uit

  5. Bak de koeken af in 15 a 20 minuten en laat ze afkoelen

Topping karamel-noten:

  1. Smeer wat van de dessertsaus over de paaskoeken

  2. Meng de noten samen met de dessertsaus karamel tot één geheel

  3. Verdeel het mengsel over de paaskoeken

Topping advocaat:

  1. Verdeel de advocaat over de paaskoeken en decoreer de koeken naar wens! Zelf heb ik dragee-eitjes gebruikt en chocolade

* Ik heb bewust geen hoeveelheden neergezet, want het is puur op gevoel en de een wilt het misschien net wat zoeter als de ander. Dit is dus geheel naar wens!

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page