Palmiers (basisrecept+variaties)
Bijgewerkt op: 1 aug. 2021
Ingrediënten:
❀ 1 rol bladerdeeg of 10 plakjes bladerdeeg aan elkaar gerold
❀ 100 gram fijne kristalsuiker
❀ 1 sinaasappel
Bereiding:
Haal de rol bladerdeeg uit de verpakking en rol deze uit
Maak van het deeg een rechthoek van 25 x 30 cm
Rasp de schil van de sinaasappel en meng dit met de suiker
Verdeel de helft van de sinaasappelsuiker over het bladerdeeg en druk dit aan door er een bakpapiertje op te leggen en er voorzichtig met een deegroller overheen te rollen
Draai het bladerdeeg om en voer nogmaals stap 4 uit
Verwarm de oven voor op 200C boven- en onderwarmte
Vouwen:
Voor het vouwen is het makkelijker om naar de foto's te kijken, maar ik zal een poging proberen om het ook te omschrijven!
Begin bij de linker buitenkant en sla deze 1x om
Doe dit ook bij de rechter buitenkant
Doe stap 1 en 2 vervolgens om en om tot het één rol wordt
Snijd de rol in gelijke plakjes
Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak ze voor 10 minuten
Draai ze na de 10 minuten om en bak ze nog eens 5 minuten
Laat ze afkoelen op een rooster en genieten maar!
Variaties:
༄ Dip de helft van de palmiers in gesmolten chocolade en voeg hier pistachenootjes aan toe
༄ Gebruik in plaats van sinaasappel ook eens kaneel...ook erg lekker!
Eigenlijk zijn de variaties eindeloos, dus ik zou zeggen duik de keuken in en laat je fantasie de vrije loop!
Comments