Petit fours met banketbakkersroom en marsepein
Bijgewerkt op: 1 aug. 2021
Ingrediënten:
❀ 4 eieren
❀ 200 gr lichte basterdsuiker
❀ 200 gr boter
❀ 200 gr bloem
❀ Marsepein
❀ Extra bloem voor het rollen van de marsepein
❀ 1 Recept banketbakkersroom
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170 graden boven- en onderwarmte
Smelt de boter in een pan
Meng met een mixer de eieren en suiker door elkaar
Voeg de zachte boter toe en meng alles nogmaals goed door elkaar.
Daarna voeg je de bloem toe
Als het beslag goed gemengd is giet je het beslag in een ovenschaal of bakvorm
Bak de cake +/- 20 tot 25 minuten goudbruin
Laat afkoelen op een rooster
Snijd de plak cake in gelijke stukken van zo'n 3 a 4 cm
Maak de banketbakkersroom volgens het recept
Snijd de cakestukjes doormidden en maak in het onderste deel een klein kuiltje
Doe hier de banketbakkersroom in en leg de bovenste helft er weer op
Rol de marsepein uit op een bebloemd werkblad en zorg dat elk cakeje bedekt wordt met een laag marsepein
Decoreer de petit fours naar eigen idee en eet smakelijk ;-)
Comments