Pink Velvet cake
Bijgewerkt op: 1 aug. 2021
Deze lekkere velvet cake heeft een vulling van citroencrème en is afgemeerd met een roomkaastopping!
Ingrediënten:
Cake Topping
❀ 500 gram suiker ❀ 300 gr. Monchou/roomkaas
❀ 2 eetlepels roze voedingskleurstof ❀ 250 gr. poedersuiker
❀ 275 gram (patent) bloem ❀ 50 gr. roomboter
❀ 1 theelepel baksoda
❀ 1/2 theelepel zout
❀ 250 gram boter, op kamertemperatuur
❀ 6 eieren
❀ 2 eetlepels cacaopoeder
❀ 250 ml karnemelk
❀ 1 theelepel vanille- extract
Bereiding:
Verwarm de over voor op 170°C boven- en onderwarmte.
Klop in een grote kom de boter met suiker romig.
Voeg de eieren 1 voor 1 toe en klop het goed.
Meng de kleurstof met de cacao en voeg dit toe aan het mengsel.
Voeg de bloem, baksoda, karnemelk, zout en de vanille toe
Verdeel het cakebeslag over de ingevette bakvorm en bak deze gedurende 25 minuten
Laat de cake goed afkoelen en houdt een klein beetje cake achter*
Glazuur:
Klop de roomkaas los in een kom
Voeg de poedersuiker toe en meng door elkaar
Voeg als laatst de roomboter toe en meng alles tot een mooie en gladde mass
Opbouw:
Snijd de cake in 2 of 3 delen en vul deze met een laag roomkaasglazuur
Stapel de cake op en smeer af met de rest van het glazuur
* Strooi wat verkruimelde cake bovenop als garnering
Comments