Pizzadeeg
Bijgewerkt op: 1 aug. 2021
Zondag is bij ons pizzadag. Een pizza bestellen is nooit verkeerd, maar gaat uiteindelijk wel oplopen in de kosten. Daarbij is een zelfgemaakt pizza ook veel lekkerder.
Ingrediënten:
❀ 7 gr. gist
❀ 2 tl. suiker
❀ 300 ml. lauw water
❀ 4 el. olijfolie
❀ Snufje zout
❀ 500 gr. bloem
Bereiding:
Deeg
1. Vul een kommetje met 1/3 (100 ml.) van het lauwe water
2. Voeg hierbij de gist en de suiker en laat een minuut of 2-3 staan
↬ Tip: je gistmengsel is goed als je luchtbelletjes te zien krijgt
3. Doe de bloem in een kom en voeg de zout toe
4. Voeg uiteindelijk het gistmengsel toe aan de droge ingrediënten
5. Doe de overige 2/3 (100 ml.) lauwe water erbij en de olijfolie
6. Bevestig de deeghaken aan de mixer en mix het deeg om de hoogste stand +/- 5-7 min.
↬ Tip: is je deeg te droog? Voeg dan nog wat olijfolie toe. Is hij te plakkerig? Voeg dan wat bloem toe.
↬ Tip: het deeg moet nog wat plakkerig zijn, maar mag niet aan de handen plakken
7. Doe het deeg in een schone kom met een theedoek erover en laat +/- 1-2 uur rijzen
8. Bestrooi het werkblad met bloem en rol de pizza met een deegroller uit tot de gewenste vorm en bak de pizza in 8-10 min. op 220C mooi goudbruin.
Comments