Pumpkin spice brownie
Bijgewerkt op: 7 jan. 2022
Deze heerlijke brownie is een recept uit Rudolph van Veen zijn nieuwe boek!
De heerlijke combinatie van pompoen met sterke specerijen is een heerlijke voorbereiding op het koude weer!
Ingrediënten:
❀ 500 g flespompoen
❀ 1 tl kaneelpoeder
❀ 1 tl kurkumapoeder
❀ 1/2 tl nootmuskaat
❀ 250 g bloem
❀ 200 g donkerbruine basterdsuiker
❀ 1 snuf zout
❀ 2 tl bakpoeder
❀ 350 ml melk
❀ 120 ml zonnebloemolie
❀ 1 ei
❀ 120 ml melk
❀ 75 g cacaopoeder
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °C boven- en onderwarmte
Snijd de pompoen in blokjes
Rooster de pompoen ongeveer 20 minuten in de oven
Pureer de pompoen, rasp en sap van de sinaasappel, kaneelpoeder, kurkuma, nootmuskaat en de gember in de foodprocessor.
Meng in een kom de bloem, suiker, zout en het bakpoeder en roer er vervolgens de melk, olie en het ei erdoor
Verdeel dit beslag gelijkmatig over twee kommen.
Roer in één kom de pompoenpuree door het beslag en in een andere kom het cacaomengsel. Hiervoor maak je eerst de cacaopoeder glad met 120 ml melk en meng dit vervolgens door het andere beslag
Verlaag de oventemperatuur naar 170 °C.
Bekleed de bakvorm met bakpapier
Verdeel het beslag gemarmerd over de bakvorm.
Bak de brownie ongeveer 1 uur in de oven. Laat na het bakken de brownie ongeveer 15 minuten in de vorm staan om rustig na te garen en op te stijven
Comments