top of page
Zoeken
Foto van schrijverCarrera Vroegop

Pumpkin spice brownie

Bijgewerkt op: 7 jan. 2022

Deze heerlijke brownie is een recept uit Rudolph van Veen zijn nieuwe boek!

De heerlijke combinatie van pompoen met sterke specerijen is een heerlijke voorbereiding op het koude weer!


Ingrediënten:

❀ 500 g flespompoen

❀ 1 tl kaneelpoeder

❀ 1 tl kurkumapoeder

❀ 1/2 tl nootmuskaat

❀ 250 g bloem

❀ 200 g donkerbruine basterdsuiker

❀ 1 snuf zout

❀ 2 tl bakpoeder

❀ 350 ml melk

❀ 120 ml zonnebloemolie

❀ 1 ei

❀ 120 ml melk

❀ 75 g cacaopoeder


Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C boven- en onderwarmte

  2. Snijd de pompoen in blokjes

  3. Rooster de pompoen ongeveer 20 minuten in de oven

  4. Pureer de pompoen, rasp en sap van de sinaasappel, kaneelpoeder, kurkuma, nootmuskaat en de gember in de foodprocessor.

  1. Meng in een kom de bloem, suiker, zout en het bakpoeder en roer er vervolgens de melk, olie en het ei erdoor

  2. Verdeel dit beslag gelijkmatig over twee kommen.

  3. Roer in één kom de pompoenpuree door het beslag en in een andere kom het cacaomengsel. Hiervoor maak je eerst de cacaopoeder glad met 120 ml melk en meng dit vervolgens door het andere beslag

  1. Verlaag de oventemperatuur naar 170 °C.

  2. Bekleed de bakvorm met bakpapier

  3. Verdeel het beslag gemarmerd over de bakvorm.

  4. Bak de brownie ongeveer 1 uur in de oven. Laat na het bakken de brownie ongeveer 15 minuten in de vorm staan om rustig na te garen en op te stijven


8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page