top of page
Zoeken
Foto van schrijverCarrera Vroegop

Red velvet cupcakes met roomkaasglazuur

#1 van onze Valentijnreeks:


Ingrediënten:

Cupcakes (13 stuks)

❁ 110 gr roomboter

❁ 180 gr bloem

❁ 150 ml melk

❁ 5 gr cacaopoeder

❁ 2 eieren

❁ 180 gr ruwe rietsuiker (of kristalsuiker)

❁ 2 tl vanille-extract

❁ snufje zout

❁ 2 tl bakpoeder

❁ 2 tl rode kleurstof


Glazuur ❁ 200 gr roomkaas -ik gebruik altijd monchou-

❁ 100 gr poedersuiker


Extra ❁ Cupcaketray

❁ Cupcakepapiertjes

❁ IJslepel


Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180C boven- en onderwarmte

  2. Doe de boter, suiker, het vanille-extract en zout in een kom en klop dit tot een egaal mengsel

  3. Voeg beide eieren toe

  4. Voeg vervolgens de bloem, bakpoeder, cacaopoeder en melk toe en mix tot een samenhangend geheel

  5. Zet de tray met cupcakepapiertjes klaar en schep 1 afgestreken ijslepel beslag in elk vormpje (zo krijg je mooi zelfde hoogtes)

  6. Bak de cupcakes in +/- 22 minuten gaat (het is een rare tijd, maar ik heb gemerkt dat ze er bij mij het beste uit komen te zien ;-))

  7. Maak ondertussen het glazuur door beide ingrediënten samen te voegen en te mengen

  8. Haal de cupcakes uit de oven en laat goed afkoelen

  9. Doe het roomkaasmengsel in een spuitzak en spuit mooie toefjes naar keuze!

  10. Ik haalde 13 stuks uit dit recept waarvan ik er 1 verkruimeld heb om te gebruiken als decoratie!

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page