top of page
Zoeken
Foto van schrijverCarrera Vroegop

Rendier brownies

Bijgewerkt op: 19 dec. 2022

Kerstmis vind ik de leukste feestdag die er is. Veel gezelligheid, een mooie kerstboom en heeeeel veel bakken! Lekkere, smeuïge brownies kunnen dan ook niet ontbreken!


Ingrediënten:

Brownies

❀180 gram ongezouten roomboter

❀ 60 gram cacaopoeder

❀ 150 gram bloem

❀ 50 gram pure chocolade

❀ 50 gram hazelnoten (grof gehakt)

❀ 350 gram kristal suiker

❀ 3 eieren

❀ Snufje zout


Decoreren

❀ Rode marsepein

❀ Rode eetbare glitters

❀ Pretzels

❀ Eetbare lijm

❀ Witte en zwarte fondant (of suikeroogjes)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180C boven- en onderwarmte

  2. Smelt de boter samen met de chocolade in een steelpannetje

  3. Voeg de suiker toe en de eieren (1 per keer)

  4. Voeg het chocolademengsel toe aan de eieren en mix dit op lage snelheid tot een mooi, samenhangend mengsel.

  5. Voeg het cacaopoeder en de bloem toe en spatel dit goed door

  6. Spatel als laatst de hazelnoten er doorheen

  7. Giet het beslag in een met bakpapier beklede vorm en spreid gelijkmatig uit.

  8. Bak de brownie in 25-30 minuten gaar en laat de brownie volledig afkoelen in de vorm voor je deze verwijderd

  9. Maak van de marsepein een balletje en smeer op de balletjes eetbare lijm

  10. Bestrooi de neusjes met de rode glitter en laat ze even goed drogen

  11. Maak van de witte en zwarte fondant kleine oogjes en plak deze vast met eetbare lijm (zoals de foto)

  12. Plak nu ook de neusjes erop met de lijm en de pretzels; je plaatst 2 pretzels per brownie in de bovenste hoeken



12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page