Rendier brownies
Bijgewerkt op: 19 dec. 2022
Kerstmis vind ik de leukste feestdag die er is. Veel gezelligheid, een mooie kerstboom en heeeeel veel bakken! Lekkere, smeuïge brownies kunnen dan ook niet ontbreken!
Ingrediënten:
Brownies
❀180 gram ongezouten roomboter
❀ 60 gram cacaopoeder
❀ 150 gram bloem
❀ 50 gram pure chocolade
❀ 50 gram hazelnoten (grof gehakt)
❀ 350 gram kristal suiker
❀ 3 eieren
❀ Snufje zout
Decoreren
❀ Rode marsepein
❀ Rode eetbare glitters
❀ Pretzels
❀ Eetbare lijm
❀ Witte en zwarte fondant (of suikeroogjes)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180C boven- en onderwarmte
Smelt de boter samen met de chocolade in een steelpannetje
Voeg de suiker toe en de eieren (1 per keer)
Voeg het chocolademengsel toe aan de eieren en mix dit op lage snelheid tot een mooi, samenhangend mengsel.
Voeg het cacaopoeder en de bloem toe en spatel dit goed door
Spatel als laatst de hazelnoten er doorheen
Giet het beslag in een met bakpapier beklede vorm en spreid gelijkmatig uit.
Bak de brownie in 25-30 minuten gaar en laat de brownie volledig afkoelen in de vorm voor je deze verwijderd
Maak van de marsepein een balletje en smeer op de balletjes eetbare lijm
Bestrooi de neusjes met de rode glitter en laat ze even goed drogen
Maak van de witte en zwarte fondant kleine oogjes en plak deze vast met eetbare lijm (zoals de foto)
Plak nu ook de neusjes erop met de lijm en de pretzels; je plaatst 2 pretzels per brownie in de bovenste hoeken
Opmerkingen