Rendier cupcakes
Bijgewerkt op: 24 sep 2021
Hoe gezellig zijn deze vanille cupcakes! Rudolph the rednosed reindeer is toch wel iconisch voor Kerstmis. Daarom kon ik het ook niet laten om deze cupcakes te maken!
Het cupcakerecept komt uit het boek 'Rudolphs cupcakes compleet' en het leuke decoratie idee komt van Laura's bakery!
Ingrediënten:
Cupcakes:
❀ 200 gr. bloem
❀ 7 gr. bakpoeder
❀ 220 gr. kristalsuiker
❀ Snuf zout
❀ 1 ei
❀ 180 ml. melk
❀ 60 ml. zonnebloemolie
❀ 1 tl. vanille-extract
Decoratie:
❀ (Rode) eetbare glitter
❀ Eetbare lijm
❀ Bruine, witte, zwarte, rode en crème-kleur fondant
❀ Cupcakepapiertjes/houdertjes
Bereiding:
Cupcakes
Verwarm de oven voor op 180C boven- en onderwarmte
Zeef het bakpoeder en de bloem boven een kom en voeg daarbij de suiker en het zout toe
In een andere kom meng je de melk, het ei, de vanille en olie
Voeg nu de beide mengsels bij elkaar en mix ze op een lage stand tot je een mooi, egaal beslag heb
Zet de cupcakepapiertjes in de cupcaketray
Vul de cupcakevormpjes voor 3/4 met het beslag
Bak de cupcakes in zo'n 20-25 min gaar
Decoratie:
Rol de bruine en crème-kleurige fondant uit tot een plak
Steek met een ronde uitsteker ter grootte van je cupcake (deze was 8 cm) rondjes uit de bruine fondant
Steek met een kleinere ronde uitsteker rondjes uit de crème-kleurige fondant en maak ze met je vingers wat ovaler
Bekleed de cupcakes met de bruine fondant (plakt vanzelf vast)
Leg daarna het uitgestoken crème-keurige rondje erop zoals op de foto
Maak van de rode fondant een balletje voor de neus en smeer het balletje in met eetbare lijm
Strooi er royaal glitter op zodat de gehele neus bedekt is en laat goed drogen
Prik een cocktailprikker in de neus en steek deze in de cupcake
Maak van zwarte en witte fondant oogjes en plak deze op de cupcake
Het gewei is volledig van fondant gemaakt en is goed gedroogd/hard geworden
Steek 2 cocktailprikkers in het gewei en steek deze in de cupcake (zie foto)
Comments