Saucijzenbroodjes
Bijgewerkt op: 1 aug. 2021
Niets lekkerder als een vers, zelfgemaakt en vooral goed gevuld saucijzenbroodje.
Vroeger haalde ik ze wel eens bij de supermarkt, maar wat me daar opviel was dat ze altijd keihard en/of oud waren. Uiteindelijk zelf aan de slag gegaan met als duidelijke conclusie; Niets is lekkerder als een vers, zelfgemaakt en vooral goed gevuld saucijzenbroodje.
Ingrediënten:
❀ Bladerdeeg 10 velletjes (ik haal vaak de diepvriesvariant en die ontdooi ik voor gebruik)
❀ 1 ei
❀ 200 gr. Half om half gehakt
❀ Sambal, peper, zout, mosterd*
❀ Paneermeel
* het kruiden van het gehakt kan natuurlijk naar wens
Bereiding:
1. Doe de gehakt in een kom samen met de smaakmakers
2. Voeg een klein beetje van het eigeel toe aan het gehakt en paneermeel
3. Rol de worstjes naar de gewenste dikte en laat zo'n 10 minuten afkoelen in de koelkast
↬ TIP: is het mengsel te smeuïg? Voeg dan wat meer paneermeel toe.
4. Leg de bladerdeegvelletjes op een bakplaat en leg op 5 stuks een worstje
5. Bestrijk de zijkanten met eigeel en leg de andere velletjes er bovenop
6. Druk met een vork de randen goed dicht
7. Snijd kleine reepjes van de zijkanten af, anders heb je teveel bladerleeg voor de worst
8. Bestrijk uiteindelijk met het laatste beetje eigeel en bak ze 12 min. op 180C.
↬ TIP: het deeg gaat gigantisch rijzen dus schrik niet als het er zo uitziet als foto 1 ☘
Comments