Sinaasappel-chocolade ganache taart
Bijgewerkt op: 1 aug. 2021
Heerlijke donkere ganache met een rijke sinaasappelsmaak.
Deze taart is gevuld met een sinaasappelcrème.
Ingrediënten:
Biscuit:
❀ 250 gr funcakes biscuit deluxe (kant-en-klaar)
❀ 4 eieren
❀ 25 ml water
Ganache:
❀ 500 gr. pure chocolade
❀ 500 ml slagroom
Sinaasappelcreme:
❀ 200 gr boter
❀ 200 gr poedersuiker
❀ 25 ml sinaasappelsap
❀ rasp van 1 sinaasappel
Bereiding:
Biscuit:
Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C)
Meng de mix, eieren en het water in een kom
Klop het geheel 7-8 minuten op de hoogste stand, daarna 2-3 minuten op een lage snelheid.
Vul een ingevette bakvorm [2/3 vol] en bak de biscuit in de oven gaar
De biscuit is klaar als deze veerkrachtig aanvoelt
Direct na het bakken uit de bakvorm halen en laten uitdampen op een rooster
Sinaasappelcrème:
Meng de boter met de poedersuiker tot een egale massa
Voeg de sinaasappelsap toe en de rasp en mix goed door elkaar
Laat de crème zo'n 10 minuten opstijven voor je hem gebruikt
Ganache:
Hak de chocolade in grove stukken en zet apart
Breng de slagroom rustig aan de kook
Wanneer de slagroom kookt giet je deze over de chocolade
Blijf roeren totdat je ganache de juiste dikte heeft
Opbouw:
Verdeel de biscuit in 3 delen en vul deze rijkelijk met de sinaasappelcrème
Stapel de taart weer op en giet de ganache over de taart
Voeg ter decoratie wat sinaasappelrasp toe en nougatine!
Comments