top of page
Zoeken
Foto van schrijverCarrera Vroegop

Sinaasappel-chocolade ganache taart

Bijgewerkt op: 1 aug. 2021

Heerlijke donkere ganache met een rijke sinaasappelsmaak.

Deze taart is gevuld met een sinaasappelcrème.


Ingrediënten:

Biscuit:

❀ 250 gr funcakes biscuit deluxe (kant-en-klaar)

❀ 4 eieren

❀ 25 ml water


Ganache:

❀ 500 gr. pure chocolade

❀ 500 ml slagroom


Sinaasappelcreme:

❀ 200 gr boter

❀ 200 gr poedersuiker

❀ 25 ml sinaasappelsap

❀ rasp van 1 sinaasappel


Bereiding:

Biscuit:

  1. Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C)

  2. Meng de mix, eieren en het water in een kom

  3. Klop het geheel 7-8 minuten op de hoogste stand, daarna 2-3 minuten op een lage snelheid.

  4. Vul een ingevette bakvorm [2/3 vol] en bak de biscuit in de oven gaar

  5. De biscuit is klaar als deze veerkrachtig aanvoelt

  6. Direct na het bakken uit de bakvorm halen en laten uitdampen op een rooster

Sinaasappelcrème:

  1. Meng de boter met de poedersuiker tot een egale massa

  2. Voeg de sinaasappelsap toe en de rasp en mix goed door elkaar

  3. Laat de crème zo'n 10 minuten opstijven voor je hem gebruikt

Ganache:

  1. Hak de chocolade in grove stukken en zet apart

  2. Breng de slagroom rustig aan de kook

  3. Wanneer de slagroom kookt giet je deze over de chocolade

  4. Blijf roeren totdat je ganache de juiste dikte heeft

Opbouw:

  1. Verdeel de biscuit in 3 delen en vul deze rijkelijk met de sinaasappelcrème

  2. Stapel de taart weer op en giet de ganache over de taart

  3. Voeg ter decoratie wat sinaasappelrasp toe en nougatine!

43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page