top of page
Zoeken
Foto van schrijverCarrera Vroegop

Sinterklaas fudge

Bijgewerkt op: 18 sep. 2021

Om alvast lekker in de stemming te komen maakte ik deze Sinterklaas fudge!

Erg simpel, maar oooo zo lekker ㋡


Ingrediënten:

❀ 350 gram (pure) chocolade

❀ 2 tl amandelextract ❀1 blikje gecondenseerde melk; ik gebruikte deze ❀ Strooigoed


Bereiding:

  1. Bekleed een ovenschaal of bakblik met bakpapier (mijn vorm was 20x20)

  2. Zet een steelpannetje op het vuur en laat de chocolade, gecondenseerde melk en het amandelextract op laag vuur*

  3. Blijf regelmatig roeren totdat alles mooi gesmolten is en een dikke massa vormt

  4. Schep de fudge in de ovenschaal of het bakblik en leg er naar eigen fantasie het strooigoed op

  5. Laat de fudge minstens 2,5 - 3 uur uitharden voordat je deze snijd

* Ik gebruikte op de inductieplaat stand 2

* Je kan de fudge prima bewaren in de vriezer voor zeker een jaar.

Leg ze in een bak of doos met bakpapier onder elke fudge zodat deze niet aan elkaar kleven



35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page