top of page
Zoeken
Foto van schrijverCarrera Vroegop

Sinterklaastaart met speculaas-kruidnootvulling

Bijgewerkt op: 1 aug. 2021

Ingrediënten:

Biscuit (voor 2 biscuits):

❀ 500 gr mix voor chocobiscuit (funcakes)

❀ 300 gr. ei (dit zijn ongeveer 6 eieren M)

❀ 110 ml water

> Dowels


Kruidnootvulling:

❀ 8-10 el chocoladepasta

❀ 60 gr. kruidnoten (fijngehakt)

❀ 200 gr. boter

❀ 200 gr. poedersuiker


Speculaascrème (rood):

❀ rode keurstof

❀ 40 gr. verkruimelde speculaas

❀ 200 gr. boter

❀ 200 gr. poedersuiker


Drip:

❀ Decomelts zwart


Bereiding:

Biscuit:

  1. Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C)

  2. Meng de mix, eieren en het water in een kom

  3. Klop het geheel 7-8 minuten op de hoogste stand, daarna 2-3 minuten op een lage snelheid.

  4. Vul een ingevette bakvorm [2/3 vol] en bak de biscuit in de oven gaar

  5. De biscuit is klaar als deze veerkrachtig aanvoelt

  6. Direct na het bakken uit de bakvorm halen en laten uitdampen op een rooster.

  7. Herhaal stap 1 t/m 6 voor de 2e biscuit

Kruidnootvulling:

  1. Klop de boter met de poedersuiker tot een mooie, gladde botercrème

  2. Voeg de chocopasta toe en meng dit door elkaar

  3. Hak de kruidnoten fijn en spatel deze door de botercrème

  4. Zet de kruidnotenbotercrème in de koelkast tot je hem gaat gebruiken

Speculaascrème :

  1. Klop de boter met de poedersuiker ook hier tot een mooie, gladde botercrème

  2. Voeg de smaakpasta en kleurstof toe en meng dit goed door elkaar

  3. Spatel de verkruimelde speculaas erdoor en bewaar ook deze in de koelkast tot gebruik

Drip :

  1. Smelt de decomelts au bain marie of in de magnetron

  2. Doe dit in een spuitflesje en drip rondom de taart heen

Opbouw:

  1. Snijd de biscuits in 3 delen

  2. Vul alle lagen met de kruidnotenvulling

  3. Stapel de taart op en gebruik hiervoor een aantal dowels ter versteviging

  4. Smeer de taart rondom af met de speculaascrème

  5. Voeg de drip toe en decoreer de taart naar wens

  6. Laat de taart opstijven voor minimaal 1 uur


9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page