Sinterklaastaart met speculaas-kruidnootvulling
Bijgewerkt op: 1 aug. 2021
Ingrediënten:
Biscuit (voor 2 biscuits):
❀ 500 gr mix voor chocobiscuit (funcakes)
❀ 300 gr. ei (dit zijn ongeveer 6 eieren M)
❀ 110 ml water
> Dowels
Kruidnootvulling:
❀ 8-10 el chocoladepasta
❀ 60 gr. kruidnoten (fijngehakt)
❀ 200 gr. boter
❀ 200 gr. poedersuiker
Speculaascrème (rood):
❀ 3 el smaakpasta speculaas
❀ rode keurstof
❀ 40 gr. verkruimelde speculaas
❀ 200 gr. boter
❀ 200 gr. poedersuiker
Drip:
❀ Decomelts zwart
Bereiding:
Biscuit:
Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C)
Meng de mix, eieren en het water in een kom
Klop het geheel 7-8 minuten op de hoogste stand, daarna 2-3 minuten op een lage snelheid.
Vul een ingevette bakvorm [2/3 vol] en bak de biscuit in de oven gaar
De biscuit is klaar als deze veerkrachtig aanvoelt
Direct na het bakken uit de bakvorm halen en laten uitdampen op een rooster.
Herhaal stap 1 t/m 6 voor de 2e biscuit
Kruidnootvulling:
Klop de boter met de poedersuiker tot een mooie, gladde botercrème
Voeg de chocopasta toe en meng dit door elkaar
Hak de kruidnoten fijn en spatel deze door de botercrème
Zet de kruidnotenbotercrème in de koelkast tot je hem gaat gebruiken
Speculaascrème :
Klop de boter met de poedersuiker ook hier tot een mooie, gladde botercrème
Voeg de smaakpasta en kleurstof toe en meng dit goed door elkaar
Spatel de verkruimelde speculaas erdoor en bewaar ook deze in de koelkast tot gebruik
Drip :
Smelt de decomelts au bain marie of in de magnetron
Doe dit in een spuitflesje en drip rondom de taart heen
Opbouw:
Snijd de biscuits in 3 delen
Vul alle lagen met de kruidnotenvulling
Stapel de taart op en gebruik hiervoor een aantal dowels ter versteviging
Smeer de taart rondom af met de speculaascrème
Voeg de drip toe en decoreer de taart naar wens
Laat de taart opstijven voor minimaal 1 uur
Comments